Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже,

...
Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже,
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Има лекарства на определени компании, които действат зле на пациентите

„ Всеки доктор от фронтовата линия да попитате, ще ви каже, че има създадени медикаменти от избрани компании, които на практика работят неприятно на пациентите. Това се знае. Оригиналната формула всекидневно постоянно работи по този начин, както е разказано в листовката. Има генерици, които са чудесни и на по-ниска цена. Така или другояче кое лекарство ще се предпише, е преценка на лекуващия доктор ”. Това сподели пред анестезиологът, някогашен министър на здравеопазванетои водещ на рубриката " Живи и здрави с доктор Ненков " по Дарик доктор Мирослав Ненков.

Според него здравните експерти би трябвало да обезпечат нужния програмен продукт за определяне на електронни предписания, тъй като в този момент, в случай че те прегледа пулмолог и ти изпише антибиотик, персоналният доктор е този, който би трябвало да го изпише. Той е медикът, който ще носи отговорност. Д-р Ненков е „ за ” всички медикаменти да се изписват по електронен път.

Анестезиологът разяснява и зачестилите случаи, в които посредством неестествен интелектсе употребяват лицето и гласа му, с цел да се популяризират лекарства, които е допустимо да са рискови.

„ Никога няма да вземам участие в такава реклама. Това е машинация ”, зарече се лекарят.Самият той е закупил 2 продукта, които е дал на прокуратурата за проучване на съставките.

Преди дни доктор Ненков още веднъж разяснява същата тематика, като съобщи:„ Имаме цялостно безучастие на управляващите у нас и в чужбина по въпроса. Когато употребяват лицето на доктор за сходни неистини, могат да спрат лечението за високо кръвно на възрастни хора, които ще им повярват. Има действителен риск за здравето им ”.

Подобна машинация върлуваше в интернет още при започване на годината - през януари.Тогава доктор Ненков описа пред, че в оповестено в интернет подправено интервюимето и лицето му се употребяват за продажба на лекарство. Той изрично съобщи, че в никакъв случай не е давал въпросното изявление и в никакъв случай не е препоръчвал посоченото в изявлението лекарство.

“Преди известно време, получих известие във Viber, което беше линк към друго място с моя фотография. Някой изпод беше написал лукав коментар. Отварям линка и се оказва, че попадам в уебсайт, в който има оповестено доста дълго изявление с мен, в което се изяснява по какъв начин аз рядко давам изявленията, само че особено за този уебсайт съм се съгласил.Такова изявление аз на съм давал. Когато прочетох първите редове, си рекох " нещо има, нещо не е окей ", като дийп фалшив. Оказа се, че това изявление (в кавички, тъй като аз не съм давал такова), популяризира нещо, което се твърди, че лекува 350 заболявания.Страшно се ядосах на това, тъй като аз надълбоко имам вяра, че доктор не би трябвало да популяризира нищо, което става за лекуване. Отделно, че не би трябвало да има никакви реклами на медикаменти и хранителни добавки, само че това е друга история ”.

През пролетта на 2023 година доктор Ненков разгласи, че си е подал оставката от ВМА, " тъй като ми не разрешиха да изричам мнението си ”. " Лиших се от това самичък, с цел да имам право да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист - неща, които аз мисля ”, съобщи още доктор Ненков.

Според него управлението на Академията счита, че с неговите изявленията и позиции по настоящи тематики поврежда имиджа на институцията. Д-р Ненков бе безапелационен, че не е нарушил вътрешните правила на ВМА, тъй като е изразявал персоналното си мнение в извънработно време и постоянно е пазил престижа на Академията.

Няколко дни по-късно той разказаракзаза по какъв начин се е стигнало до оставката му: " Имах среща с ген. Мутафчийски, той ми се скара, че унищожавам ВМА, него персонално и всичко в близост, да спра незабавно с медийните изяви или той ще ме махне от операционната, в която работя в последните 13 години. Не е уволняване, само че си е грубиянска опасност. Това се случи два дни преди да си подам оставката. Реших да го премисля и да не работя прочувствено ".

" Мотивите, които той посочи пред мен - това беше една доста надъхана тирада, монолог, безусловно несъстоятелни ", добави той.

Д-р Ненков ракзаза още, че допреди да стане началник на Академията, връзките му с ген. Мутафчийски сабили другарски. " Идвал е в дома ми, ял ми е хляба. След като стана началник, имахме няколко диалога по времето на ГЕРБ от сорта на „ стига, бе, Миро, защо вървиш по тия медии? ”. И тъй като аз не стопирах да вървя по медии, ни се скапаха персоналните връзки ".

" Плащам прекомерно висока цена за свободата си. За мен е доста висока цена. Ама " всеки самичък си преценява ". Сега аз платих висока цена, някой различен може би няма да заплати в никакъв случай такава цена ", сподели още доктор Ненков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР