Всеки лекар да получава месечно три средни брутни работни заплати

...
Всеки лекар да получава месечно три средни брутни работни заплати
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Три средни заплати месечно ще получава всеки лекар в края на новия мандат*

Всеки доктор да получава месечно три междинни брутни работни заплати - сред 5 и 6 хиляди лв.. Това е планувано в програмата на ГЕРБ за мандат 2021-2025. Заложено е трайно увеличение на приходите на медицинските сестри – по две междинни заплати месечно, както и на санитарите – по една междинна работна заплата, която ще доближи 2000 лв.. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. Костадин Ангелов.

По време на фолклорния събор край манастира „ Св. св. Петър и Павел ” в Лясковец, той се срещна с младата лекарка доктор Мариета Радева. Тя е избрала да започва професионалната си кариера в Държавната психиатрична болница в родното си село Церова кория. Д-р Мариета Радева е приключила с отличие медицина в Тракийския университет в Стара Загора и е предпочела да се посвети на нелеката компетентност.

Проф. Ангелов се поинтересува дали има и други специализанти в Психиатричната болница в Церова кория, само че се оказа, че доктор Мариета Радева е единствена. Тя описа, че е първа година специализант по психиатрия в Александровска болница.

„ Знам, че има проблем, с който се сблъскват медиците, тъй като не могат да специализират в дребните обитаеми места и са принудени да вървят в университетските центрове. Поздравявам и се гордея с всички млади и амбициозни сътрудници, които са отдадени на науката и здравната специалност ", сподели проф. Костадин Ангелов.
 Проф. доктор Костадин Ангелов: Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на имунизацията Проф. доктор Костадин Ангелов: Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на имунизацията
Сегашният екип на Министерството на здравеопазването забави темповете на имунизацията. Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС проф....

Д-р Мариета Радева показа, че професионалното развиване за м у нас е сложен развой и във финансово, и в просветително отношение.

В програмата на ГЕРБ модернизацията на лечебните заведения е измежду акцентите в областта на опазването на здравето. С насочването на средства по райони, с вложения в модерно съоръжение и високи технологии експертите могат да се развиват като консултанти и ментори. Така младите сътрудници няма да се тормозят за своето професионално развиване. Това ще ги стимулира, откакто завършат своето здравно обучение, да имат интерес да останат и да се развиват в България. Друга мярка в тази тенденция е тристълбовото финансиране – заплащане от болничното заведение и дотации от страната и общината, както и за обезпечаване на общински жилища.

*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за парламентарни избори 2021 г. 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР