Всеки кулинар знае, че когато стане време за печене на

...
Всеки кулинар знае, че когато стане време за печене на
Коментари Харесай

Кога се пече с бакпулвер и кога със сода бикарбонат

Всеки кулинар знае, че когато стане време за печене на сладкиш или друго тестено прелъщение, би трябвало да се постави някакъв набухвател. Най-често това е или сода, или бакпулвер, защото маята нормално се употребява за хлябове, питки и погачи. И содата бикарбонат, и бакпулверът се прибавят най-после на рецептата, с цел да имат опция да работят по едно и също време с печенето. Но по какъв начин да изберете?

 10 свойства на содата, за които даже не подозирате 10 свойства на содата, за които даже не подозирате
В съвсем всеки дом има пакетче сода за самун, позната още като натриев бикарбонат. До такава степен сме привикнали с този на ниска цена и наличен...
Истината е, че в случай че вършиме кекс или различен сладкиш, налага се да употребявате бакпулвер, защото той обезврежда миризмите, за разлика от содата, която постоянно оставя кисел привкус. Поради съдържащото се нишесте, колкото и минимални да са неговите количества, в бакпулвера се съдържат фосфати, глутен и лактоза. В случай, че нямате проблем с някои от тези съставки, то тогава действайте самоуверено. Всъщност, има лесна рецепта да си извършите домакински бакпулвер - 1 ч.л. сода за самун се прибавя 1/4 ч.л. лимонтузу и дребна щипка нишесте. Точно лимонтузуто е това, което разграничава двата набухвателя.
Ако решите да употребявате сода бикарбонат и рецептата го изисква, то преди този момент наложително би трябвало да я " загасите " за малко. Това става, като нужното количество сода се сложи в чаша кисело мляко. Когато спре да „ ври ”, сместа е подготвена за прибавяне в тестото.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР