Всеки, който работи, получават пари и има разходи, би трябвало

...
Всеки, който работи, получават пари и има разходи, би трябвало
Коментари Харесай

Защо е необходимо да планираме месечния си бюджет?

Всеки, който работи, получават пари и има разноски, би трябвало да възнамерява своя месечен бюджет. Това важи още повече за хората, които имат фамилии и надлежно по-големи разноски.

Тук ще ви представим 5 аргументи за какво е належащо да планираме своя фамилен бюджет.

Причина №1: Месечният бюджет е нужен, с цел да има ред в фамилията.
Ако смятате, че с почването на високоплатена работа ще разполагате с доста пари, в действителност грешите. С многото пари идват и по-големи разноски и това е потвърден факт. Ще разполагате с задоволително пари, едвам когато съумеете да въведете ред в разноските си: какви пера покриват те и какви са вашите цели и фантазии.

Причина №2: Месечния бюджет е нужен, с цел да „ зашиете дупките “ в джобовете си.
За да не е портфейлът и джобът ви с голям брой дупки, през които изтичат парите ви, е належащо да планирате вашия месечен бюджет, като се помъчите да контролирате изразходването на всеки лев и даже на всяка стотинка. В противоположен случай ще губите от 10 до 40% от парите си, без да знаете къде тъкмо отиват – дали това ще са банички, дъвки, безалкохолно, кафе и други непланирани разноски.

Често когато хората нямат плануван месечен бюджет, изразходват парите от заплатата си през първите две или три седмици, след което едвам изкарват до идната заплата. И тъй като изпадат в затруднено състояние, не са малко и тези, които протягат ръка към нови SMS заеми (nya sms lån) или различен тип заеми и с течение на времето натрупат отрицателна кредитна история. И макар че има кредитни компании, които ще ви разрешат да наемете пари с отрицателна кредитна история (), съгласете се, че това надалеч не е най-хубавият вид, защото има огромна възможност да изпадате в даже още по-голямо усложнение.

Причина №3: Месечният бюджет е нужен за категоризиране на покупките по значимост.
Когато започнете да водите собствен фамилен или персонален месечен бюджет в продължение на най-малко три месеца, ще забележите по какъв начин голям % от заплатата ви отива за удоволствия, какъв брой малко пари остават за хранителни артикули и наложителни разноски като възнаграждение на квартира, налози, ток, вода, телефон и други. Когато извършите тази равносметка, би трябвало да се замислите кое е по-важно – да се забавлявате или да вложите в своето образование и израстване. В взаимозависимост от това какви са вашите цели, там ще отиват и парите ви.

Причина №4: Хората, които водят месечен бюджет, са по-умни и сполучливи.
Месечният бюджет разрешава на тези хора да се замислят кое е значимо в живота им и за бъдещето им и точно в него влагат от средствата си. Те нормално се насочват към струпване на умения и познания, които ще им доведат до професионално израстване, по-голяма успеваемост в работата, вместо просто да се провиснал по течението на живота и да се оставят на случайността.

Причина №5: Месечният бюджет е нужен за осъществяване на фантазиите колкото се може по-бързо.
Хората, които не възнамеряват своя месечен бюджет, нормално изхарчват цялата си заплата за месеца и не заделят от нея страна. Когато започнете да запушвате дупките в портфейла си, през които парите ви изтичат за ненужни неща, остават задоволително пари, които да вложите в реализирането на фантазиите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР