Всеки, който може да стане монополист в областта на изкуствения

...
Всеки, който може да стане монополист в областта на изкуствения
Коментари Харесай

Владимир Путин каза кой ще бъде господар на света

Всеки, който може да стане монополист в региона на изкуствения разсъдък, ще бъде стопанин на света. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща за развиване на технологиите, която се организира в " Училище 21 " - просветителна институция на Сбербанк за програмисти, написа Life.ru.

„ Борбата за софтуерно водачество, най-вече в региона на изкуствения разсъдък, към този момент се трансформира в поле на световна конкуренция. Ако някой може да обезпечи монополи в региона на ИИ, следствията са ясни, той ще стане суверенна на света. ”, сподели президентът.

Държавният глава означи също, че Руската федерация би трябвало да обезпечи софтуерен суверенитет в тази област, както и да усили финансирането за научни проучвания в региона на изкуствения разсъдък.

Както е известно, подготовката на огромна стратегия за развиване на технологии за изкуствен интелект, Владимир Путин, съобщи в своето обръщение към Федералното заседание през 2019 г. Както акцентира президентът, изкуственият разсъдък е една от областите, които ще дефинират бъдещето на целия свят и на Русия.

Превод: „ Петел ”

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР