Всеки, който използва Android, трябва да бъде нащрек след откриването

...
Всеки, който използва Android, трябва да бъде нащрек след откриването
Коментари Харесай

Всички потребители на Android са поставени под червена тревога - не пренебрегвайте тревожното ново предупреждение за приложението на Google

Всеки, който употребява Android, би трябвало да бъде нащрек след откриването на нова партида приложения, които са изцяло способни да правят онлайн шпионаж. Веднъж изтеглен, злонамереният програмен продукт се заема с инсталирането на рисков троян за далечен достъп (RAT), наименуван VajraSpy, който е изцяло кадърен да краде неща като контакти, файлове, регистрационни файлове за позвънявания и SMS известия.

Експертите по сигурността в ESET споделят, че този извънредно притеснителен бъг може също по този начин да извлича частни известия от WhatsApp, да записва телефонни диалози и даже да прави фотоси посредством камерата на телефона, без притежателят да знае.

12 приложения за Android бяха открити със прикрит троян VajraSpy и влошавайки нещата, шест бяха изцяло налични за инсталиране посредством Play Store.

„ Изследванията на ESET откриха шпионска акция, употребяваща приложения, свързани със злотворен програмен продукт VajraSpy, извършена с високо равнище на убеденост от групата Patchwork APT ”, сподели Лукас Сте...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР