Всеки, който иска да получи информация, да бъде консултиран и/или

...
Всеки, който иска да получи информация, да бъде консултиран и/или
Коментари Харесай

Изследват безплатно за ХИВ и хепатит В и С

Всеки, който желае да получи информация, да бъде съветван и/или да се изследва гратис и анонимно за ХИВ, хепатит В и хепатит С, може да направи това в границите на националната АНТИСПИН акция.

Във Варна консултациите и проучванията могат да се създадат на 15февруари – от 10.00 до 14.00 часана ул. „ Свобода “; на 17февруари в часовете от 17.00до 20.00в " Делта планет мол " и в дните от 13до 17февруари – от 9.00 до 16.00 часав РЗИ-Варна.

Организатори на акцията са дирекция „ Превенции “ към Община Варна, Районната здравна ревизия и Консултативния съвет по предварителна защита на ХИВ/СПИН. Тя ще бъде осъществена от доброволци от превантивните клубове, Асоциацията на студентите медици в България-Варна, БМЧК; медицински експерти от РЗИ, от Медицински университет- Варна, сътрудници от Сдружение „ Съучастие “.

В рамките на самодейността са планувани 30 ученици-доброволци от 10 варненски гимназии да организират осведомителни акции и образования на свои връстници. На 14 февруари ще се проведат начинания онлайн в цифровата обучителна платформа www.p2prevention.bg и в обществените мрежи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР