Всеки, който има куче, е редовно изправен пред изпитанието да

...
Всеки, който има куче, е редовно изправен пред изпитанието да
Коментари Харесай

5 факта за кучетата и храната, които трябва да знаете

Всеки, който има куче, е постоянно изправен пред тестването да среща две тъжни очи, молещи за част от храната, изложена красиво в чинията на масата. Защото кучетата се едни от най-големите чревоугодници в животинския свят. За разлика от други свои родственици, тези животинки от дълго време са надминали стадия на храненето за оцеляване и храната се е трансформирала в деликатес, който гъделичка вкусовите им рецептори.

Променило се е и още нещо – статусът им на месоядни. Вярно е, че те в действителност са такива по природа и вълците са доказателство за това. Но откогато хората са съумели да ги опитомят и да ги трансфорат в свои правилни приятели, кучетата могат умерено да бъдат считани за всеядни. Това обаче не значи, че могат да ядат всичко, което им харесва. This Blog Rules изброява пет обстоятелството за храната, които всеки притежател на куче би трябвало да знае.

1. Хищници по природа

Споменахме, че кучетата по природа са месоядни. Макар да е правилно, че можете да смесвате в храната им доста съставки, които ядат даже тревопасните, кучетата са генетично предразположени да обичат месото. Не единствено, че имат нокти и зъби със мощно изявени кучешки, които ги вършат съвършени в преследването на плячката, само че е извънредно мъчно да ги държите надалеч от суровото месо. Което не значи, че би трябвало да им позволявате да ядат сурово месо, тъй като то е притежател на евентуално рискови заболявания, които термичната обработка отчасти унищожава.

2. Кучетата обичат сладкото

Може да ви изненада, само че в случай че кучето има по какъв начин да си отвори кутия бисквити и да си открадне от нея, несъмнено ще го направи. Кучетата разграничават голям брой усети и един от най-различимите е сладкото. Техните диви събратя постоянно употребяват плодове с високо наличие на фруктоза. Затова не се учудвайте, че кучето ви точи лиги към тортата за рождения ви ден, само че сигурно не би трябвало да се поддавате на капризите му, тъй като множеството човешки сладкиши (особено съдържащите шоколад) са рискови за здравето на кучето.

3. Обичат котешка храна

Ако не е задоволително, че би трябвало да пазите кучето, с цел да не погълне цялата си храна едновременно, би трябвало да държите под око и паничката на котката. Очевидно е, че няма огромна разлика сред двата вида храна, а нашите другари кучетата рядко ще откажат опцията да опитат ново ядене. Не че нещо ще се случи, в случай че кучето хапне от котешката храна, само че това никога не би трябвало да се храни с нея постоянно. Кучетата и котките имат разнообразни хранителни потребности. Например, котешката храна постоянно съдържа таурин, от който кучетата въобще не се нуждаят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР