Всеки, който има домашен любимец, иска да знае повече за

...
Всеки, който има домашен любимец, иска да знае повече за
Коментари Харесай

Как котките разбират къде сме, без да ни виждат

Всеки, който има домакински любим, желае да знае повече за него и да схваща оптимално държанието му. Ново изследване демонстрира в напълно нова светлина котките, едни от най-разпространените и обичани домашни любимци.
 Котките, изразяването на обвързаност и одобряват ли ни за техните родители
Как ни възприемат котките

Сложни животни, комплицирани връзки

Смята се, че котките не се интересуват толкоз от притежателите си, колкото кучетата, само че учени, отпред със Сахо Такаги, докторант в японския университет в Киото, потвърждават нещо доста забавно за слуха и интелекта им.

Те провели опит, по време на който 50 домашни котки били сложени в обособени стаи, всяка с две порти и прозорец и камери за наблюдаване. Извън стаята, покрай първата врата инсталирали един високоговорител, а покрай втората врата или прозореца - различен.
 Снимка 553400

Учените включвали записи на гласовете на стопаните им, които ги викат по име, и следили реакциите им. Котките съвсем не реагирали, когато звукът идвал от единия високоговорител. Когато обаче гласът на стопанина проехтява първо от единия високоговорител и няколко секунди по-късно от другия, те били доста сюрпризирани.

Според Сахо Такаги котките са в положение да проследят въображаемо местоположението на индивида по гласа, като употребяват слуха си, а не очите си, написа Yahoo!Entertainment.
 Котките, костите, депресията, сънят и още три аргументи да си вземем котка у дома
6 аргументи да си вземем котка

Този домакински любим е отличен лек за здравето ни

За Такаги резултатите може да значат, че котката се интересува повече от нас, в сравнение с си мислим. Водещият създател на проучването също по този начин означи, че констатациите потвърждават, че котките имат по-сложен разум и са много по-интелигентни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР