Всеки, който има амбиция да прави промени в службите, трябва

...
Всеки, който има амбиция да прави промени в службите, трябва
Коментари Харесай

Румен Радев за изтеклия запис: Службите не са на президента, а на България

Всеки, който има упоритост да прави промени в службите, би трябвало да знае, че те не са на президента, а на България. Трябва да познаваш функционалностите на тези служби. 

 

Така Румен Радев отговори на журналистически въпроси по отношение на изтеклия запис от Националния съвет на Политическа партия, където се чуваха диалози за смени в управленията на службите.

 

Първо би трябвало всеки, който има упоритостта да прави някакви дълбоки промени в службите, би трябвало да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под директното оперативно управление на Министерски съвет - в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало да познаваш законите на тези служби, структурата, дилемите, функцииите, метода на съдействие на тези служби с задграничните сътрудници, добави Радев.

 

По думите на Радев службите са съществено реформирани и вършат най-много старания в границите на бюджета и ресурсите, с които разполагат. Напомни, че предходната година управлението на ДАНС отиде в Съединени американски щати по тяхна покана и получи премията " Джордж Тенет ", която се дава единствено един път в годината единствено на една работа от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за " изключителни заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати, за образцовото взаимоотношение в битка с тероризма и подсилване на демокрацията и нейната отбрана от зловредни въздействия ".

 

" И в този момент тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости ", сподели Радев.

 

Според него казусът е по-дълбок, тъй като визира моралните устои на политическата класа.

 

За фразата от записа, че Политическа партия са имали сред 7-10%, само че са създали " ала-бала през президента ", Радев сподели:

 

" Алабализмите не са мой способ. Очевидно са способ на други хора, както стана ясно от записите. Нека тези хора обяснят своите думи какво са имали впредвид. Както следва да обяснят и доста други неща ", сподели той.

 

Президентът не сподели дали има упования за постоянно държавно управление.

 

В 17 часа през днешния ден държавният глада ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на втората по величина парламентарно-представена мощ " Продължаваме промяната - Демократична България ".

 

Президентът Румен Радев одобри почетния строй на образователния полигон „ Ново село “. Той взе участие в ден за показване на качествата на участниците в тактическо обучение с бойни стрелби „ Отбранителен щит 23 “, дружно с министъра на защитата Димитър Стоянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР