Всеки кораб има секюрити план и действа по него. Новото

...
Всеки кораб има секюрити план и действа по него. Новото
Коментари Харесай

Кап. Дарин Матеев: Когато една държава атакува, охраната от групи на борда не действа

Всеки транспортен съд има секюрити проект и работи по него. Новото е, че това е държавен тероризъм - те нападат с командоси. Когато една страна нападна, както е в тази ситуация с " Галакси водач ", нападнат с вертолет, така наречен бойни групи на борда, които са за защита, не работят.

Това сподели пред БНР Дарин Матеев, капитан на отвлечения през 2009 година транспортен съд " Маласпина Касъл ", бил е и пълководец на подводница " Слава ", някогашен консултант на двама министри на защитата.

 В търсене на сигурност при корабоплаване в този регион се е минало през три стадия, посочи той и добави:

" Първо беше групово корабоплаване, по-късно - конвои, най-ефективен се оказа третият - с така наречен групи на борда, при които няколко индивида се качват на кораба, с цел да обезпечават сигурността му ". 

Той разясни, че в тази ситуация, когато той е бил капитан на похитения транспортен съд " Маласпина Касъл ", настояването е било за пари, а в този момент са намесени вяра и политика. 

Капитан Матеев изрече съпричастност към арестувания екипаж на  " Галакси водач ", както и към околните на двамата българи в него:

" Трябва да устоят! Бог да ги пази! ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР