Всеки жител на Бургас, който обича природата, може да се

...
Всеки жител на Бургас, който обича природата, може да се
Коментари Харесай

В Бургас започва инициативата Засади дърво

Всеки гражданин на Бургас, който обича природата, може да се включи в самодейността на общината " Засади дърво ". Гражданите, които са създали първата крачка, ще би трябвало да продължат процеса, да слагат табелка и да се грижат за фиданката. Екип от ландшафтни архитекти и озеленители ще дефинира първите зони, на които ще бъдат засадени младите дръвчета. Те ще се допълват с нови в другите квартали и селища на общината.
Желаещите да се включат в зелената акцията би трябвало да знаят какви са изискванията, при които ще се прави залесяването. Условията могат да бъдат открити ТУК.
Посадъчният материал се обезпечава от самите жители, което се смята за техния повсеместен принос към опазването на природата и зелената система на града.
Преди всичко искащите да вземат участие в процеса би трябвало да заявят това, като попълнят заявление по пример, което може да се входира или изпратите на e-mail: [email protected].
Следва специалист от озеленяване и благоустройство да се свърже с всеки участник в акцията, с цел да се посочи къде и по кое време е най-добре да бъде засадено новото дръвче.
Поддръжката на растителността засадена от жителите, ще се прави взаимно със експерти от Община Бургас. За всяко засадено дърво ще се издава протокол и то ще се вписва в скица. Това ще подсигурява неговото поддържане и запазване във времето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР