Всеки иска да живее дълъг и хубав живот в добро

...
Всеки иска да живее дълъг и хубав живот в добро
Коментари Харесай

Сигурните начини да удължите живота си

Всеки желае да живее дълъг и прекрасен живот в положително здраве. Много добавки, техники и експерти дават обещание на хората да ги дарят с мечтаното дългоденствие, само че кои са тестваните от науката способи за това?

Ново изследване измежду 38 549 финландци, проследяващо ги за интервал от 16 години, открива кои са четирите най-сигурни фактори за дълъг живот. Участниците в проучването, представено от PsyBlog, са на възраст сред 25 и 74 години, написа life.dir.bg.

Намаляване на напрежението

Стресът може да окаже положителен и отрицателен резултат върху индивида. В умерени количества (възприемани от самия субект като нормални) той не въздейства върху продължителността на живота. Продължителният и мощен стрес обаче може да отнеме няколко години.

Спиране на пушенето

Пушенето, наред с диабета, са двете най-чести аргументи за понижаване на продължителността на живота, както за мъжете, по този начин и за дамите. Ако един мъж на 30 години пуши постоянно, ще живее 6,6 години по-кратко, а в случай че е жена - 5,5 години по-кратко.

Намаляване на алкохола

Консумацията на алкохол е измежду най-спорните тематики, когато става дума за дълготрайност на живота. Според редица изследвания умерената консумация на алкохол е по-здравословната от нулевата. За сметка на това учените от финландското проучване са открили, че в случай че употребяваният алкохол, изпит за седмица, е повече от 84 г, за всеки последващи 100 г рискът от съкращаване на живота се усилва. Ако тези, които се усещат пияни повече от един път месечно, понижат тези моменти до един път месечно или по-рядко, имат късмет да извърнат наклонността и да удължат живота си.

Избягване на диабет вид 2

Диабетът вид 2 съкратява живота приблизително с 6,5 години при мъжете и с 5.3 години за дамите. Науката се сплотява към мнението, че човек може да избегне диабет вид 2 с постоянна физическа интензивност, здравословно хранене и задоволително първокласен сън.

Според изследването подобряването на качеството на живота на хората може да им помогне да подобрят предстоящата дълготрайност на живота си. Според данните постоянното включване на плодове в менюто усилва живота с съвсем година и половина, а на зеленчуци - с 0,9 години.

" Преди продължителността на живота нормално се оценяваше въз основата на няколко групи социодемографски фактори, като пол, възраст и обучение. В това изследване искахме да оценим въздействието на няколко разнообразни фактора за продължителността на живота на индивида, с цел да съпоставим резултата им, " споделя лекар Томи Херкенен, един от създателите на проучването.

Данните на лекар Херкенен сочат, че образованието няма съвсем никакво въздействие върху човешкото дългоденствие при равни други условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР