Всеки иска да има щастлива и изпълнена с любов връзка.

...
Всеки иска да има щастлива и изпълнена с любов връзка.
Коментари Харесай

Три неща, без които връзката няма да оцелее

Всеки желае да има щастлива и изпълнена с обич връзка. Такива взаимоотношения ни карат да се усещаме не просто пълноценни и обичани, само че и здрави във физически и прочувствен смисъл. За да просъществува връзката в естетика обаче са нужни доста взаимни отстъпки, съгласие, дарба за приемане на несъвършенствата на другия, възпиране от предпочитание да променим колегата си. Може да се изброяват доста нужди във връзката, само че несъмнено могат да се посочат 3 неща, без които щастливите и хармонични взаимоотношения не биха могли да просъществуват.

Партньорство и принадлежност
Неслучайно участниците в една връзка се назовават сътрудници. Това не е просто дума, казана в пространството, определение, което е обещано, тъй като няма друга подобаваща дума. Напротив. За да просъществува една връзка в същинския ѝ смисъл, тя би трябвало да се базира на партньорските взаимоотношения. Връзката би се зародила, развила и разцъфнала, единствено в случай че си партнираме. Тя е съюз, който със или без автограф се нуждае от отдаване, сигурност, защищаване на общите полезности. За да се усещат сътрудниците щастливи и обичани, на първо време би трябвало да демонстрират своята принадлежност един към различен. Това не значи да се държат властнически, като че ли другият е тяхно владеене. Тъкмо противоположното – да се отнасят по метод, който споделя „ аз съм твоята опора, стена, на която да се опреш, както и ти на мен “. Ако връзката е основана на подобен вид връзки, неизбежно ще има триумф.

Отдаденост
Всеки изпитва потребност да усеща отдадеността на колегата си. Да усещаш, че си признат какъвто си, че си обичан и че някой е подготвен да застане до теб във всевъзможни моменти, е възприятие по-силно от сигурност и топлина. То е всеотдайна обич. Звучи идеалистично, само че в случай че съумеем да изградим най-малко парченце от тази идилична отдаденост, връзката има своето положително бъдеще.

Емоционална поддръжка и оценка
Друга голяма човешка потребност, която съвсем всеки изпитва, е да бъде оценен от колегата си, да усеща неговата поддръжка. Нищо в живота няма смисъл, в случай че обичаният ти човек не ти каже отлично за дребните ти триумфи. Давайте си поддръжка. Карайте колегата си да се усеща оценен във всеки миг, в който го заслужава. Не пропускайте похвалите. Здравословната щастлива връзка е тази, в която и двамата сътрудници показват прочувствената си поддръжка в сложни и радостни моменти. Давайте си огромни топли обятия. Разсмивайте другия, когато виждате, че се усеща зле. Не чакайте мотиви да сте щастливи дружно, а ги създавайте.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР