Всеки иска да бъде скромен, или поне на думи. Но

...
Всеки иска да бъде скромен, или поне на думи. Но
Коментари Харесай

Вие сте по-умни, отколкото подозирате и тези 20 научни факта го доказват

Всеки желае да бъде непретенциозен, или най-малко на думи. Но истината е, че копнеете да разберете колко умни сте спрямо останалите, нали? Признайте си, най-малко пред себе си. Затова ви предлагаме 20 научно подкрепени факта, които приказват, че сте по-интелигентни, в сравнение с може би сте считали. Ето ги:

Не се разсейвате елементарно – хората, които могат да се концентрират за дълги интервали от време и да изключат разсейващите неща от вниманието си, са високо интелигентни.

Нощна птица сте – колкото по-умен сте, толкоз по-склонен сте да оставате безсънен и деен през нощните часове.

Скептици сте.  Скептиците в никакъв случай не одобряват нещата за „ чиста монета “. Те постоянно се стремят да открият истината, разсейвайки всички неясноти и игнорирайки нелогичните изказвания. 

Силно адаптивни сте : интелигентните хора са гъвкави и могат да съумяват в разнообразни обстановки. Те могат да се оправят без значение от затрудненията или рестриктивните мерки, които животът слага пред тях.

Разбирате какъв брой доста не знаете: умните хора схващат и признават, че има доста неща, с които не са осведомени. Те не се опасяват да кажат: “Не знам това ”.

Имате неутолимо любознание: интелигентните хора са мощни впечатлени от неща, които другите одобряват за даденост.

Отворени сте за нови хрумвания и благоприятни условия : интелигентните хора са открити за приемане на гледни точки и полезности разнообразни от техните досегашни.

Харесвате личната си компания: характерности сте и изпитвате по-малко наслаждение от останалите при социализирането с другари.

Имате висока степен на себеконтрол: интелигентните хора са способни да преодолеят своята импулсивност посредством обмисляне, изясняване на задачите си, изследвайки различни тактики и анализирайки последствията от своите дейности.

Не се страхувате да си признаете грешките.  „ Аз знам, че нищо не знам “ е споделил Сократ. Потвърждение, че даже и най-умните би трябвало да си признават своята маловажност в лицето на голямото количество международна мъдрост, която е мъчно да бъда възприета в границите на един човешки живот. 

Забавни сте. Ама в действителност. Защото имате отлично възприятие за комизъм.

Чувствителни сте към страстите на другите. Умните хора са ненапълно емпати: те могат да усетят страстите на другите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР