Всеки иска да бъде щастлив, всъщност мнозина искат да са

...
Всеки иска да бъде щастлив, всъщност мнозина искат да са
Коментари Харесай

Онова митично щастие и как да го постигнем

Всеки желае да бъде благополучен, в действителност мнозина желаят да са още по-щастливи, в сравнение с са в този момент. Това е просто част от човешката природа, написа Bright Side.

Но знаете ли какво се крие зад тези съвсем нереални желания? Нека забележим.

Хирокампусът е онази част от мозъка ни, която е виновна за щастието и страстите. Тя се задейства от приема на серотонин - невротрансмитер, който произлиза от тип аминокиселини и се среща най-често в пуйката. Серотонинът оказва помощ за настроението, съня, ученето и апетита.

Има и други неща, които може да извършите, с цел да повишите позитивните чувства. 20 минути на открито при хубаво време подвигат настроението ви, усъвършенстват паметта и ускоряват мисленето. Може да включите и малко физически извършения, те покачват ендорфина. Идеалната температура за положително въодушевление е 14 градуса.

А хората се чувствайт най-доволни, работейки неща като проектант, артист, духовник и пожарникар. Скандинавците несъмнено са пък най-щастливите народи, въпреки че в Австралия също се дефинират като изключително удовлетворени от живота. Най-големи оптимисти са мексиканците. Двете неща, които вършат нациите щастливи, са възприятието за единение и националните празнувания. Съвременното консуматорско общество се явява най-големият зложелател на щастието, защото придава материално значение на всичко.

Здравите хора са 20 % по-щастливи от другите, а женените - с 10 % по-щастливи от неженените.

Редовният сън също е значим за щастието; хората, които не си доспиват, обръщат повече внимание на отрицателните неща.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР