Всеки иска безопасен и защитен дом. Понякога обаче без дори

...
Всеки иска безопасен и защитен дом. Понякога обаче без дори
Коментари Харесай

Пожарникар с шокираща новина: 7 предмета могат да изпепелят дома ни за секунди! СНИМКИ

Всеки желае безвреден и предпазен дом. Понякога обаче без даже да осъзнаваме единствено вършим огромни неточности, които освен могат да съсипят домашния уют, а напряко могат да унищожат жилището ни. Буквално!
Пожарникар разкри, че във всеки ъгъл на домовете ни има предмети, които съставляват огромна заплаха! 

Най-лошото е, че даже не подозирате какво тъкмо може да се окаже съдбовно и да провокира пожар, който да изпепели всичко, което ни е скъпо.

Е, съгласно пожарникаря има седем неща, които повече от нас имаме у дома и които могат да избухнат в пламъци, които пък да изпепелят всичко за негативно време. Освен това и самите ние може да пострадаме от тях до момента в който ги употребяваме.

Ето и седемте рискови предмета, за които постоянно би трябвало да имате едно мислено:

Мръсни парцали

Всички салфетки, гъби и парцали с мазни петна са бомба в действително време, споделя пожарникарят. Те неотложно се възпламеняват, което води до ужасни последствия. Съхранявайте такива парцали единствено в железен съд с похлупак.

Електрическо одеяло

Положителните качества на това устройство към този момент са оценени от хиляди хора по целия свят. Одеялото може да ви помогне в студената нощ, само че в случай че се употребява погрешно, може да провокира пожар в дома ви.

Не позволявайте на домашните любимци да спят на него; също така в никакъв случай не го покривайте с нещо от горната страна.

И още един извънредно значим миг: постоянно изключвайте устройството, в случай че не го употребявате.

Прах

Да, да, звучи необикновено, само че прахът, който го има във всеки дом, може да бъде една от главните аргументи за пожар. Ако на повърхността или към електрическите уреди се е натрупал прахуляк, заплахата е още по-голяма. По-добре е да не отлагате почистването за дълго време, с цел да не излагате на риск положението на къщата и живота си!

Удължител и разклонител

Пожарникарите не предлагат непрестанно потреблението на удължители или разклонители. Те изясняват за какво: такива устройства могат да се употребяват единствено като краткотрайно решение.

Освен това се оказва, че никога не би трябвало да включвате по няколко кабела един в различен, тъй като това може да докара до претоварване на мрежата и късо съединяване.

Какво да вършим в тази обстановка? Просто би трябвало да поканите добър електротехник, който просто ще направи в допълнение окабеляване във вашия дом, в случай че е належащо.

Сушилня

Пожарникарят е безапелационен, че сушилнята може да улесни живота на домакините, само че в това време това устройство може да бъде необикновено рисково!

Работата е там, че филтърът на това устройство е в положение да натрупа голямо количество прахуляк. При нагряване прахът може елементарно да се възпламени. Но гасенето на подобен пожар няма да е толкоз елементарно.

За да избегнете сходен поврат на събитията, то би трябвало постоянно да почиствате филтъра от замърсявания.

Лаптоп и таблет 

Много от нас оставят тези устройства включени. Много постоянно можете да видите преносим компютър без стойка на легло или диван.

Това съвсем постоянно води до прегряване на устройството, което, несъмнено, може да аргументи пожар!

Ето за какво е най-добре да работите на преносимия компютър на масата или да употребявате специфична охлаждаща стойка.

Кухненската печка

Опасността от пожар, която идва от печката, зависи от това какъв брой постоянно я миете и дали го вършиме вярно. Ако миете печката рядко и некачествено, то тогава върху нея стартират да се натрупват нечистотия и мазнини, които може да доведат до пожар.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР