Всеки има възходи и падения в живота си, но с

...
Всеки има възходи и падения в живота си, но с
Коментари Харесай

Защо човек става по-щастлив когато остарява

" Всеки има възходи и падения в живота си, само че с годините забелязах дълготрайна наклонност -  ставам все по-щастлив . Естествено, непредвидимите събития на деня въздействат на настроението ми, само че при мен, като цяло има конфигурация нагоре - сходна на графиката с бизнес резултатите на една здрава, растяща компания ".

Това разяснява в електронното издание на сп. Entrepreneur от Съединени американски щати Стив Тобак. " Причината е прекомерно огромна, с цел да не бъде видяна - имам кариера, която следва значително същата траектория като тази на здравия бизнес, с доста безредици нагоре и надолу, но като цяло нагоре в дълготраен проект ", продължава той. 

Защо доста хора се усещат все по-щастливи и умиротворени, до момента в който остаряват? На този въпрос посвещава материал създателят. По думите му  зрелостта не е толкоз неприятна, колкото мнозина измежду младите си я показват . Напротив. Когато си млад светът ти е дребен, а егото огромно. Всяка дреболия е от голяма значимост. Да порастваш и остаряваш значи да осъзнаваш и приемаш, че ти самият не си чак толкоз значим. Когато спреш да се вземаш доста на съществено, вътрешният ти свят се осветява от успокоение. Започваш назад връщане към детството и макар че знаеш, че от дълго време към този момент не си дете, започваш още веднъж да се чувстваш по този начин по доста способи. Всичко това, уравновесено от способността да се надсмиваш над себе си. 

Когато си възрастен, оценяваш тактиката " работи доста, забавлявай се доста ". " Смятах татко си за същински тиранин, който ми натрапва маниакална работна нравственос в всекидневието. Майка си считах за човек, който може да се забавлява. Тях ги няма към този момент от дълго време, само че съм признателен всеки ден за тази странна композиция - събрани дружно, съм се получил аз. Това е същински подарък ", споделя Тобак. 

Той признава, че  като млад е изпитвал злоба  към някои от материалните придобивки на връстниците си. Това го карало да се усеща разтревожен и от време на време неудовлетворен от семействното си. Но в действителност се оказало скъп тласък да се труди, с цел да се снабди с по-големи неща. Това било основно за триумфа и положението му през днешния ден, което го кара да се усеща спокоен. 

Сред най-ценните си качества прави оценка персоналното си любознание и непресъхващата  жадност да научава нови неща , да бъде откривател, да анализа по какъв начин системите и механизмите работят. Той бил от тези досадни деца, които постоянно задавали въпроси като " Мамо, тъй като небето е синьо? ". Родителите му съзрели върможност да развият в него обогатен разум. 

Още едно скъпо качество, което може да помогне на младежа да остарее, чувствайки се добре -  умеенето да знаеш кого да слушаш . Да се вслушваш в индуицията си и щом си вътрешно убеден в нещо, да действаш. Да знаеш по кое време да не се съобразяваш с непознатото мнение. Така ще бъдеш в мир със себе си, като станеш остарял. 

" Има и измама: Сега към този момент зная, че  нищо не се случва за една нощ . Това, което забелязах някъде по пътя, бе че колкото повече притисках себе си в кратковременен проект, толкоз повече се научавах да го карам по-спокойно, да одобрявам и прощавам. Така ставах все по-успешен човек. Защото животът е маратон, не спринт. Не бързайте чак толкоз да финиширате - ще достигнете финалната линия рано или късно ", добавя създателят, който е и вложител и съветник.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР