Всеки има право на справедлив и публичен процес в разумен

...
Всеки има право на справедлив и публичен процес в разумен
Коментари Харесай

Магистрати отговарят на въпроси за съдебната система на ученици от Бургас

" Всеки има право на обективен и обществен развой в рационален период и от самостоятелен и неутрален съд ". Това беше едно от нещата, които научиха възпитаници от Немска езикова гимназия " Гьоте ". Техният посетител Районен арбитър Пламена Събева, описа свои случаи от правосъдната зала.
" Необходимо е обществото да знае претекстовете на съда при постановяването на дадена присъда ", сподели още арбитър Събева. Учениците демонстрираха огромен интерес и задаваха въпроси по другите каузи, наказателни процеси които са придобили гласност и по проблеми в правораздаването.
Принципът на инцидентния асортимент на правосъден състав се дефинира и посредством електронно систематизиране. Той подсигурява независимо гледане на правосъдното дело, сподели арбитър Събева и поддържа тезата си с съответни правосъдни практики.

" Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури " е част от Образователната стратегия на Висш съдебен съвет, част от която е срещата с младежи от разнообразни учебни заведения в града.
Предстои да бъде разисквана тематиката за домашно принуждение над малолетни и малолетни, както и ограниченията за тяхната отбрана и правата на жертвите. Тя част от гостуването на магистратите в Природоматематическа гимназия " Акад. Н. Обрешков ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР