Всеки има право на мнение, стига да не се опитва

...
Всеки има право на мнение, стига да не се опитва
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград: Градът се развива въпреки името си или заради него

Всеки има право на мнение, стига да не се пробва да го постанова още веднъж и още веднъж. Днес още веднъж бе повдигната една сензитивна за всички димитровградчани тематика. Ще потвърдя още веднъж това, което съм споделил и преди пет години. Съжалявам, че ще си разреша по-емоционален звук, само че имам вяра, че по този начин се усеща всеки един, когато по някакъв мотив обиден родното му място.
Това написа кметът на Димитровград Иво Димов в отговор на предлагането на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев градът да си смени името, тъй като е комунистическо. Идеята му се отнася до всички имена на улици и градове, носещи имена на комунистически дейци.
 По новаторската технология Ликуид гард се дезинфикцират детските градини в Димитровград По новаторската технология " Ликуид гард " се дезинфикцират детските градини в Димитровград
В събота и неделя (9 и 10 януари 2021г.)Община Димитровград прави стерилизация на пространствата на детските градини в общинския център...
" Надявах се, че годините на прочувствени прояви и политически заигравки с името на Димитровград са останали зад тила ни. Надявах се, че политици, общественици и всеки един, който почита хората на Димитровград, ще се отнесе с нужната съвестност към историческата същина на един град, който за положително или неприятно е основан по време, когато доста от нас още не са били родени. Един град, който е събрал родителите ни с една мисъл – да бъдат част от нещо огромно, нещо значимо, нещо ново, което да стане начало на един по-добър живот за тях и техните фамилии, споделя още кметът на Димитровград.
Той напомня, че на 11 април 2014 година в Люксембург Съвета на Европа оцени Димитровград и градовете от още 10 страни, свързани посредством интернационалния план АТРИУМ със статут на Културен маршрут към Съвета на Европа. Широкият темперамент на партньорството е образец за единното признание на значимостта на архитектурното завещание на 20 век, противоричиво, комплицирано, от време на време неловко, само че част от европейската история.
" Димитровград получи своето европейско самопризнание, посредством значими и авторитетни интернационалните организации и потвърди своя европейски образ с политиките и постигнатото, което ясно го откроява, като съвременен, динамичен и актуален град, който цени историята си.
Всеки от нас стои устойчиво в сегашното си, тъй като носи в себе си паметта на своя жанр и предшественици. Казах го към този момент един път, ще го споделя още веднъж, тъй като това е разбирането ми. Нека почитаме предишното си, с цел да градим сполучливо бъдещето си!
 Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година
Община Димитровград, награди за поредна година персони, съдействали за развиването на спорта. Специалните награди на Община Димитровград...
Димитровград потвърди, че се развива, макар името си или поради него. Историята ще даде своята оценка, хората живеещи тук-също. А тяхното мнение съгласно мен е най-важното ", декларира още Иво Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР