Всеки има право да приема или не, че съм назначена

...
Всеки има право да приема или не, че съм назначена
Коментари Харесай

Дани Каназирева за Фрог: Всеки има право да приема или не, че съм назначена за областен управител на Пловдив

Всеки има право да приема или не, че съм назначена от Министерски съвет за регионален шеф на Пловдив. Това сподели пред Фрог нюз Дани Каназирева от „ Съюз за Пловдив “. Ето какво още изясни тя по отношение на новата й служба:
Г-жо Каназирева, изненада ли ви предлагането да станете регионален шеф на Пловдив?

Огромна изненада беше това. Казвам го като човек, който години наред се е борил в Пловдив. Това е знак за друго ръководство в града ни, в което да има баланс на управляващите. Най-важното е да работим за Пловдив.

Нека да излезем от шаблонното говорене. В обществените групи хората се възмущават, че сте приели предлагането да станете регионален шеф от властта и статуквото, против което персонално се борехте до момента. Как ще обясните решението да приемете този пост?

Вижте, участваме 8 години в цялостна съпротива. Пред нас имаше два избора-или да се разсърдим още веднъж на всички и да продължим да подлагаме на критика, или да работим за Пловдив. Ние сме единствената организация в Пловдив с ясни и съответни решения, които пловдивчани чакат от години. От сутринта стотици пловдивчани ми се обадиха, че това е най-правилното и най-разумно решение. И че към този момент е време за успокоение и работа за града и района ни.

Не ви ли тормози фактът, че ви издигат хората на статуквото?

За мен това е знак за смяна в метода на ръководство на града ни.

Това значи ли, че хората, против които вие се борехте, радикално са се трансформирали за няколко дни?

Има новоизбран кмет на Пловдив с твърда поръчка за ново и друго ръководство. Това е и индивидът, който преди години също не бе склонен с модела на ръководство на града ни. Доскоро Пловдив бе изправен пред две опасности-да продължи по досегашният модел или да се отдаде на носталгичния популизъм. Днес тези две рискове наподобяват преодолени.

Кой ви заяви, че ви назначават за регионален шеф?

С господин Димитров също се чухме.

Защо казвате също? Кой още ви се обади и чухте ли се по този мотив с господин Бойко Борисов?

Не, от Министерски съвет ни се обадиха. Но с господин Димитров подкрепям връзки. В смисъл, че се чухме.

Как ще работите в този момент с кмета, с който бяхте съперници в предизборната акция?

Вижте моето държание през цялата акция. Аз в никакъв случай не съм си разрешила персонални обиди и нападки. Какво значи съперници? Какво? В центъра на всичко би трябвало да бъде работата за града ни и за мен това е най-важното.

Гледах ваши участия и хората останаха впечатлени от вашата борбеност против настоящето състояние. Сега, обаче говорите с нотка на съгалашателство. Промени ли се нещо за вас откакто стана ясно, че имате нов пост?

Чакайте, аз ви споделям, че пред мен и организацията ми имаше две възможности- едната да се разсърдим отново на всеки и да подлагаме на критика. Другата е да работим и каквото можем да създадем за града си. Това е моят отговор.

Вие видяхте ли, че назначението ви е най-обсъжданата тематика в обществените мрежи? Как си го обяснявате?

Всеки има право да приема или не. Моето мнение е това. Категорично. Градът ни има потребност от експертиза, от различен метод на ръководство. С почитание, с разговор и професионализъм.

Подозренията за съглашателсто сред вас и управлаващите, обаче стоят на дневен ред. Как ще отговорите на тях?


Винаги съм взела участие почтено във всяка акция. И предишният път ме предложиха за ръководител на общинския съвет, само че на другия ден не ме гласоподаваха.
С какво ви се желае първо да се захванете?
За мен преди всичко е летище Пловдив, което е доста значимо да бъде вдигнато на крайници.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР