Всеки има право да казва каквото и да е. Мои

...
Всеки има право да казва каквото и да е. Мои
Коментари Харесай

Докога безчинства?! Полицаите, пребити от цигани в Ихтиман, проговориха за ужаса

Всеки има право да споделя каквото и да е. Мои полицейски чиновници са били нападнати. С усилието на екипа, който управлявам, успяхме да установим нападателите. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Ихтиман Лъчезар Колев във връзка на вчерашното безредие против униформени от ромите в града. БЛИЦ напомня, че до напрежението в града се стигна след опит на полицията да задържи водач, който по думите им, бил пийнал.

Младен Маринов проговори за безчинството в Ихтиман, призна какво следва!

Последвала гонка, а в ромската махала служителите на реда били посрещнати от към 60 души. Служителите на реда описват, че са им нанесени удари по лицето и тялото. Майката на един от арестуваните пък се оплака, че е била бита от служители на реда.

" На територията на град Ихтиман има доста роми и въпреки всичко това не е постоянно събитие. Водачът е недееспособен, имаме свидетелски показания, че същият е лъхал на алкохол. Лицето все още е арестувано и прибрано в ареста. Няма по какъв начин да разреша да атакуват чиновниците ми. Трябваше да правим това, за което сме назначени ", съобщи началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи.


" Добре съм, доколкото е допустимо. И мам пострадвания, едната ми ръка е зле. Извадили сме си медицински свидетелства. Имам мощни болки в лявото рамо. Нашата работа не е да бием хората, а да пазим от вълнения. Никоя жена не е удряна и аз дръзвам да го настоявам. Бяха не 60, а 100 индивида. Вие бихте ли си разрешили 4 души да удряте и да се биете сами с толкоз хора? Ние с по-голямата част от ромското общество се разбираме напълно обикновено ", призна един от битите униформени.


" Случвало се е и различен път да има такова напрежение. Рядко е обаче, не мога да кажа, че е всекидневие. Нашата работа е най-вече с ромите. Напрежението и преди е ескалирало. Този път не можахме да ги спрем и тълпата ни наби ", призна различен от пребитите служители на реда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР