Всеки има поне един приятел, който може да говори с

...
Всеки има поне един приятел, който може да говори с
Коментари Харесай

20-годишен TDI на 700 хил. км отвътре

Всеки има най-малко един другар, който може да приказва с часове какъв брой здрав и благонадежден е 1.9-литровият TDI на Volkswagen. Този мотор фактически е един от последните, в които по остаряла немска традиция е вложен доста повече от нужния запас.

Верни ли са суперлативите по адрес на един от най-масовите мотори на VAG от края на предишния и началото на новия век са се заели да открият от английския авто портал Car Throttle. Техен монтьор отваря мотора на 20-годишна Skoda Octavia 1.9 TDI с пробег 431 000 благи (693 479 км), с цел да ревизира положението му от първа ръка.

Видяното удостоверява оценките на почитателите - цилиндровите ризи към момента носят истинските фабричен маркери и преносимите елементи наподобяват в чудесно положение. Въглеродните нагари са в допустими граници и съгласно експерта може даже да са съдействали за предпазването на гарнитурата.

Турбокомпресорът също има хлабини в границите на допустимото, въпреки че съгласно механика евентуално е сменян с нов. За сметка на това "октавията " е към момента с истинското си гърне от юли 1998 година, когато е слязла от конвейера. Специалистът отдава положителното положение на мотора значително на вярната поддръжка и постоянното обслужване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР