Всеки има нужда да бъде похвален за усърдната работа или

...
Всеки има нужда да бъде похвален за усърдната работа или
Коментари Харесай

5 метода, чрез които ще спрете да търсите постоянно одобрение от другите за всичко

Всеки има потребност да бъде окуражителен за усърдната работа или пък да бъде видян, даже нараснал. Дори споделяме персоналния си живот в обществените мрежи, с цел да бъдем по-харесвани и известни. Но дали това не се трансформира в фикс идея и до каква степен би трябвало да търсим утвърждението на другите за всяка наша постъпка?

Когато хората не са задоволително уверени в себе си, усещат се малоценни и считат другите за по-добри от тях, те непрекъснато търсят единодушието на околните си и освен. Обикновено това е знак за липса на самочувствие, което може да се дължи на редица фактори. Открийте първопричината и започнете да вярвате в себе си. Има някои одобрени способи, благодарение на които ще съумеете да повишите самооценката си. Нека ви разкрием кои са те:
 5 неща от които си мислим, че имаме потребност, с цел да сме щастливи, само че не е по този начин 5 неща от които си мислим, че имаме потребност, с цел да сме щастливи, само че не е по този начин
Когато избираме да сме щастливи, си мислим, че споделяме „ да “ на щастието и „ не “ на рутината, отрицателните мисли и...

Обградете се единствено от същински хора, в чиято компания се чувствате добре

Приятелите са от огромно значение, когато стане дума за самочувствие. Те както могат да ни оказват помощ да придобием такова, по този начин и могат да реализират противоположния резултат. Затова би трябвало да подбирате деликатно компанията, в която се намирате и дали те действително са доброжелатели. Обградете се с такива, с които се чувствате същински щастливи и на място. Покрай които не се притеснявате да споделяте мнението си и то се цени.

Премахнете потискащите мисли

Когато започнете да се чудите дали действието ви ще се хареса на близките – спрете. Веднага започнете да мислите какъв брой добре се справяте и какъв брой старателно работите, повдигнете самочувствието си и се доверете на персоналния ви инстинкт. Не постоянно непознатото мнение е вярно, правете това, което смятате за най-правилно, и няма да съжалявате за последствията, нито различен ще е виновен за триумфите ви.

Обърнете се към вътрешното ви Аз
 Самочувствие като за международно – по какъв начин да го постигнете Самочувствие като за международно – по какъв начин да го постигнете
Отрицателните стандарти, образувани в ранна възраст, пораждат комплекси в зрелост. За да се сдобиете с убеденост в личните си...

Може и да мислите, че се познавате добре, само че замисляли ли сте се дали вярванията и убежденията ви са изцяло верни? След като не се доверявате задоволително на себе си и нямате самочувствие, значи някой от правилата ви не е напълно наред. Помислете добре върху вярванията си и се запитайте дали ви въздействат окуражаващо и ви тласкат напред, или по-скоро вредят на прочувственото ви положение? Всичко стартира вътре от вас самите.

Премахнете комплексите и терзанията

Щом се чувствате малоценни и не задоволително положителни, очевидно има нещо надълбоко вътре във вас, което ви кара да мислите по този начин. Опитайте се да премахнете тези мисли и въздействието им. Четете книги за личностно развиване, ходете на курсове, практикувайте спорт, настоящ ви ободряващо. Има безчет способи да обикнете себе си, такива, каквито сте. Дайте си късмет.

Водете си дневник

Воденето на мемоари ще ви покаже образно какъв брой и какви задания сте свършили, през какви интервали от живота сте минали и какъв брой сте се трансформирали до този миг. Това сигурно ще увеличи самочувствието ви, тъй като ще разкрие силата, която притежавате посредством сложните интервали, през които сте минали. Записвайте всяка дребна детайлност, тъй като даже дребните победи построяват характера и ви усъвършенстват.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР