Всеки гражданин ще може да бъде преглеждан и да се

...
Всеки гражданин ще може да бъде преглеждан и да се
Коментари Харесай

Всеки с лична минерална вода

Всеки жител ще може да бъде преглеждан и да се откри с какъв вид минерална вода да бъде лекуван съгласно болесттите си. Това е част от плана " Наследство БГ ", финансиран от Оперативната стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", описа неговият началник проф. Иван Илчев. Въпросните проучвания ще се случват, когато бъде реставрирана някогашната минерална баня в " Овча купел ". Там ще могат да се вършат и изложения, за които ще дава отговор " Институтът по изкуствознание ".

" оповестени са състезания за преправка на плановете, които изтичат в края на ноември, тъй че сътрудниците да разделят на части плановете си. Да създадат нещо като микропроекти със период от 5-6 месеца, за които да се види резултат, За да можем с този забележим резултат да създадем крайните доклади и да аплайваме пред организацията за верификация и възвръщане на средствата ", изясни Илчев. Идеята е да се създадат такива планове, които да се завършат за 6-7 месеца, тъй че да имат оптималната възвращаемост и да се употребяват за спомагателни действия. " Парите за просвета, отпуснати за нашия план, са равни на средствата за 3-4 института на Българска академия на науките ", обясни някогашният ректор на СУ.

По неговите думи, сега посредством този план УАСГ доставя инсталация, която досега не съществува у нас и с която могат да се вършат визуализации на цели здания. " Така може да се направи визуализация на античен храм, което преди този момент бе значително плод на фантазиите на самите археолози ", обясни Илчев. Сега могат да се създадат точни заснемания и точни реконструкции. Досега сходна инсталация можеше да демонстрира доста по-малки обекти, а в този момент може да ни снима цяла цитадела. Предишните посочваха единствено обособени предмети, открити при разкопки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР