Всеки градус по-висока температура води до увеличение на ПТП с

...
Всеки градус по-висока температура води до увеличение на ПТП с
Коментари Харесай

Аномалните горещини увеличават ПТП с близо 8 отчитат застрахователи

Всеки градус по-висока температура води до нарастване на ПТП с 1,2%, регистрират застрахователи от Южна Корея

Южнокорейски застрахователи показаха, че интензивните и продължителни горещини в страната са причина освен за увеличение загубите в селското стопанство, само че и за растеж на пътните произшествия.

Жестоките жеги доведоха до измирането на 3 млн. пилета, 170 хиляди патици и 14 хиляди прасета, като застрахованите загуби доближиха $15,3 млн. По данни на агрозастрахователя Nonghyup Property&Casualty Insurance, 97% от записаните случаи на крах на селскостопанските животни са станали в интервала 11-25 юли, когато термометрите доближиха 40 градуса по Целзий.

В автомобилното обезпечаване също е регистриран растеж на постъпилите искания. Разтопеният асфалт основава огромни главоболия на водачите поради гумите на возилата. Осем автомобилни застрахователи в Южна Корея регистрират вкупом нарастване с 2,3% на запитванията за пътен асистанс, обвързван със промяна на гумите.

От Изследователския институт за сигурност на пътното придвижване (Traffic Safety Research Institute), ръководен от Samsung Fire&Marine Insurance, показват, че всеки градус по-висока температура води до нарастване на ПТП с 1,2%. По информация на Института, от 1-ви по 23-ти юли, в най-горещите дни, пътните произшествия в Южна Корея са се нараснали със 7,9% спрямо аналогичния интервал на предходната година.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР