Всеки голям шампион е бил подтикнат от някого да направи

...
Всеки голям шампион е бил подтикнат от някого да направи
Коментари Харесай

Смяна в плана: Този път чичо Тони ще седне в ложата на Оже-Алиасим за мача с Надал

Всеки огромен първенец е бил подбуден от някого да направи първите си стъпки в спорта и екипа към състезателите е от основна част за тяхното показване на корта. В този ред на мисли, то Тони Надал може да бъде извънредно горделив от работата си, тъй като е с основна заслуга неговият племенник Рафаел да хване ракетата в ръка и след това да се трансформира в един от най-великите тенисисти в историята. Чичо Тони е неразделно до Матадора още през цялото време на Рафа в тениса, като му оказва помощ да завоюва общо 16 трофеи от Големия шлем, след което отстъпва мястото си на Карлос Моя и се отдава на работа в академията на международния номер 2. През предходната година обаче експертът направи изненадващо завръщане в Тура, заемайки треньорското място в щаба на Феликс Оже-Алиасим, а канадецът бележи страховит напредък от този момент насам и справедливо си обезпечи опцията да дебютира на ATP финалите, триумфирайки на три от последните четири съревнования, в които взе присъединяване. 

Днес пък 21-годишният състезател ще излезе в директен конфликт против Рафаел Надал, а чичото на манакореца ще седне в ложата на по-младия състезател. Обръщаме внимание на тази детайлност, тъй като имахме същия конфликт по време на осминафиналите на Ролан Гарос, единствено че тогава Тони Надал обществено съобщи по какъв начин няма желание да помогне на Оже-Алиасим в дадения мач и ще поддържа своя родственик, а в последна сметка канадецът фактически остана без треньор за въпросната среща, в която позволи проваляне и редица анализатори упрекнаха чичо Тони в непрофесионално държание.

Този път обаче той е решил до известна степен да се реваншира на своя играч, като ето и какви са неговите претекстове да постъпи по-различно по отношение на случилото се в Париж:

Ще виждам мача в ложата на Феликс. Ситуацията е радикално друга по отношение на Ролан Гарос, защото тогава те се изправяха за пръв път един против различен, а и самото съревнование е най-специалното допустимо за Рафа. Тук към този момент нямам проблеми да заема нормалното си място. Няма да чествам точките в интерес на Феликс и няма да ви споделя кой желая да победи, само че няма да бъде покруса, какъвто и да е крайният излаз от срещата.

Източник: TennisInfinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР