Всеки фен знае, че футболът е много повече от игра

...
Всеки фен знае, че футболът е много повече от игра
Коментари Харесай

Момчето, което избра образованието пред професионалния договор

Всеки почитател знае, че футболът е доста повече от игра и от време на време е необяснимо за какво, само че то просто е по този начин. През годините сме попадали на не една и две вдъхновяващи истории, които са ни показвали, че невъзможни неща в действителност няма.

Точно това прави Каору Митома - демонстрира ни, че стига да следваш задачите си и да си пореден, можеш да постигнеш каквото си си наумил. Митома постоянно е бил разпален по футбола, само че прави едно доста забавно решение, което не всеки би имал куража да вземе.

Когато е на 18 години, той взема решение да отхвърли оферти му професионален контракт Кавазаки Фронтале, а вместо това избира да следва в университет. И се оказва, че това е освен мъдро, само че и положително решение. Каору Митома твърди, че е научил доста за самата игра и методите, по които да бъде по-добър.

Всъщност дипломната му работа, която пази сполучливо в университета в Цукуба, Япония, е върху изкуството на дрибъла. Едва по-късно се съгласява да подпише професионален контракт. И едвам три години по-късно следва една много огромна крачка - Митома минава в тима на Брайтън.

Трансферната сума е към 3 милиона евро, само че незабавно бива преотстъпен на белгийския Унион, където прекарва една година в напасване към европейския футбол, с цел да се завърне още веднъж в Англия. И най-малко все още прави истински възторг, тъй като за 19 изиграни мача във всички шампионати за Брайтън е вкарал шест гола и е направил две асистенции. 

Самият Каору Митома признава, че още от дете мечтае да играе в някое от най-силните шампионати в Европа и умерено можем да кажем, че това, което е научил в университета, му е помогнало. Самият той споделя, че е схванал, че положителните играчи не гледат топката, когато дриблират, те гледат напред и вършат всичките си придвижвания, без да поглеждат в краката си. 

Цялата игра на японския национал е като по учебник, тъй като той доста добре осъзнава, че успее ли да измести центъра на тежестта на съперника си при дрибъл - към този момент е с едни гърди напред, написа 90min. Възходът на Митома е реалност, а единствено преди няколко дни той донесе успеха на своя Брайтън не против кого да е, а против тима на Ливърпул.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР