Всеки фен на баскетбола зад океана е ставал свидетел поне

...
Всеки фен на баскетбола зад океана е ставал свидетел поне
Коментари Харесай

Джордан към Коби през 2003 г.: Можеш да обуеш обувките ми, но никога няма да влезеш в тях

Всеки почитател на баскетбола зад океана е ставал очевидец най-малко един път на упоритостта и жаждата за победа на великия Коби Брайънт. Неговата обсебеност от триумфа е добре изобразена в думите на някогашния състезател от НБА Гилбърт Аринас, който си спомни за 55-те точки на Коби против Майкъл Джордан и Вашингтон Уизардс.

" Джордан взе успеха във Вашингтон, след което го потупа и му сподели: " Можеш да обуеш обувките ми, само че в никакъв случай няма да успееш да влезеш в тях ". След това хората споделяха, че той не е приказвал с тима си цели две седмици. Той просто е замълчал, само че в действителност е имал задача. Фил Джексън даже е попитал дали Коби не му е сърдит, само че не това е била повода: " Не, Джордан е повода. Той му сподели, че може да копира всяко негово придвижване, само че в никакъв случай няма да влезе в обувките му ". Те към този момент знаеха какво ще се случи, когато Коби излезе в идващия си мач против Майкъл. Когато Ем Джей дойде в Лос Анджелис за дуела с Лейкърс, Коби бе на задача. Не му бе нужно даже да приказва със съотборниците си. Вкара 55 на Джордан "

Известен и като последния мач сред двамата, Джордан предава щафетата на Коби. Брайънт осъществя 55 точки при 15/29 пукотевица, в това число невероятните 9 тройки от 13 опита и 16/18 от наказателната линия. Джордан записва 23 точки на сметката си при 10/20 пукотевица от полето. Отборът на Брайънт - ЛА Лейкърс, побеждава безпроблемно със 108:94.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР