Всеки едни от нас се е срещнал в кампанията с

...
Всеки едни от нас се е срещнал в кампанията с
Коментари Харесай

Нинова към Радев в НС: Господин президент, направихте голяма грешка

Всеки едни от нас се е срещнал в акцията с доста хора, само че всички са обединени в едно искане към нас: да има сигурност, непоклатимост и да живеят по-добре. Ние се намираме в тежка институционална и икономическа рецесия. Решението е тук в тази зала, ние би трябвало да го намерим. Българска социалистическа партия ще постави старания това да се случи. Това съобщи водачът на социалистическата партия Корнелия Нинова в изявлението си по време на откриването на 49-ото Народно събрание.

" В първите месеци ще се съсредоточим върху 5 задания ", сподели тя.

" Първата е приемане на бюджета. Господин президент, направихте огромна неточност като отказахте предходната година да внесете бюджет за 2023 година Тогава не ни чухте, в този момент ще Ви се наложи да чуете господин Борисов, който споделя: без постоянно държавно управление няма бюджет. Кой ще страда от това? Народът ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Няма да подкрепим бюджет, който усилва налози, замразява приходи и лишава обществени придобивки, признати в предходния парламент, безапелационна беше тя.

" Служебното държавно управление усили броя на членовете на бордовете на сдружения, отстрани тавана на заплатите им от 14 000 лв., само че не откри 70 милиона за великденски добавки за всички пенсионери ", сподели водачът на Българска социалистическа партия. " Няма опрощение " те партиите са отговорни, че Народно събрание не е приело бюджет ". Служебният кабинет не внесе подобен ", добави тя.

Сега би трябвало да изправим тази неточност. Абсолютно значимо е минималната заплата да стане 50% от междинната от 1 юни тази година, а не от 1 януари идната. Да се преизчислят пенсиите и вдовишките добавки, добави Нинова.

" И в този момент, както в годините на Прехода, паралелната страна съществува. И освен това държавно управление се краде необмислено. Идете в което желаете обитаемо място и ще видите и чуете десетки случаи на корупция. Един от проблемите на института " служебно държавно управление " е, че е безотговорно. Но има прокуратура - на книга. Десетки сигнали отлежават с години там. Доклади на АДФИ и Сметната палата събират прахуляк в прокурорски чекмеджета. Докато няма същинска смяна в правосъдната система, няма да има правдивост ", акцентира Корнелия Нинова.

" Държавата е разграден двор. Стотици мигранти шетат из цялата страна, умират служители на реда. Децата ни всеки ден се тровят с божествен газ, макар признатия по наше предложение закон. Докато гоним правосъдната промяна, да се опитаме да се оправим с битовата престъпност. Ние още веднъж ще внесем всички тези закони, за които в предишното Народно събрание не стигна време: увеличение на наказванията, без право на условна присъда, лишаване на имуществото на пияни, дрогирани и трафиканти на мигранти ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

" Четвъртият значим въпрос е Шенген. Българският народ е еднакъв на другите европейски нации. Ние одобряваме като унизително отношението към България във връзка с Шенген ", обърна се Нинова към присъстващите в залата европейски дипломати.

" Българска социалистическа партия е за неутралитет на България във връзка с войната в Украйна. Не на военна поддръжка! Ние сме за спокойно решение с дипломатически метод. Поздравяваме Макрон и Фон дер Лайен за визитата в Китай, диалозите и опита да се търси кротичък излаз ", удостовери Корнелия Нинова.

" Нашите разсъдък, диалогичност и грижа за хората са потвърдени във времето, в това число пред присъстващите тук в тази зала. Можете да разчитате на тях и в този момент ", даде обещание водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР