Всеки един трябва да получи поне по 100 лева увеличение

...
Всеки един трябва да получи поне по 100 лева увеличение
Коментари Харесай

КНСБ: Искаме по 100 лева увеличение на заплатите навсякъде

Всеки един би трябвало да получи най-малко по 100 лв. нарастване към заплатата си. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров при старта на днешния протест-шествие на КНСБ, с претенции за по-високи заплати, за опазване на обществените придобивки и за най-малко 700 лв. стартова заплата за висшисти, които стартират първа работа по специалността си.
Не би трябвало да се пипат и никакви придобивки – нито добавките за стаж, нито болничните – за тях чухме, че ще има някакво преразглеждане, сподели Димитров. И акцентира – в България се заплаща доста по-малко, в сравнение с се създава. Миналата година бизнесът завоюва 20 милиарда лв., най-малко 20% би трябвало да бъдат дадени на чиновниците. Искаме държавното управление да даде още 100-200 млн. лв., а бизнесът да се равни по това и да вдигне заплатите с най-малко 10%, съобщи ръководителят на КНСБ.
Надявам се това, което споделяме, да бъде чуто – другояче хората ще продължат по този начин, както решат. Да забележим по какъв начин ще реагират властта и работодателите, сподели Димитров, напомняйки, че 70% от хората работят в частния бранш. Председателят на КНСБ посочи, че за частния бранш нарастването би трябвало да стане от 1 януари следващата година, а за обществения – преди да бъде импортиран бюджета в Народното събрание.
На въпрос на Actualno.com за какво на митинга липсва КТ „ Подкрепа “, Димитров отговори, че би трябвало да бъде питано управлението на другия профсъюз.
Сподели с товите другари
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР