Всеки един от тях може да се окаже с обвинение

...
Всеки един от тях може да се окаже с обвинение
Коментари Харесай

Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете

Всеки един от тях може да се окаже с обвиняване или в ареста, единствено тъй като някой по този начин е решил, поръчал, а Гешев извършил. Казвам го с цялото ми почитание към правосъдната система и с цялото си възмущение към кръговете, обслужващи мафията.

Прокуратурата води 6 каузи против мен от времето, когато уеб сайтът Фрог нюз стартира да задава въпроси и да рови в тази ситуация с фалирането на КТБ. Персоналното гонене се изостряше всякога, когато показвах обществено противоречие с модела #Кой и Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски, Иван Гешев и техният тим. Получавах закани, припомняха ми какво ми се е случило преди време (бях пребит съвсем до гибел и едвам оцелях, с помощта на медиците от ВМА и Господ), стопираха реклами и финансиране на уеб страницата и прочие Това отношение се трансферира и върху мои сътрудници под формата на привиквания в разнообразни институции за пояснения по изявления и разкрития на корупционни кавги.

По главното обвиняване против мен, че съм укрил налози от получени някакви пари от КТБ, Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че ревизионният акт на Национална агенция за приходите е неплатежоспособен, без доказателства и се отхвърля. Въпреки това КПКОНПИ продължава да държи запорирани сметките и парцелите на мен и брачната половинка ми.

Продължава и наказателното дело – подобен е редът - против мен, което е формирано от прокуратурата върху същият инспекционен акт, който Върховен административен съд към този момент отхвърли.

Шест години продължава друго дело, в което прокуратурата твърди, че има нередности в осъществяването на рекламен контракт със „ Слънчев бряг “ АД. Веднъж към този момент Бургаския съд завърши това дело и разгласи обвиняването за несъстоятелно. Софийският градски съд на собствен ред няколко пъти връща делото, тъй като обвиняванията са несъстоятелни и без доказателства. Апропо: делото е формирано по сигнал от Любена Петрова, брачна половинка на небеизвестния някогашен началник на столичното разследване Петьо Петров – Петьо Еврото. Тази жена организираше акции в отбрана на основния прокурор, а в последно време нашумя в абсурда „ Осемте джуджета “, разразил се след разкрития на Антикорупционния фонд.

Не съумя и друго дело, по сигнал на известна медийна шефка.

Спецпрокуратурата ми повдигна обвиняване за присъединяване в ОПГ с човек, който даже не съм познавал в интервала, разказан в обвиняването. Така сме решили, - отговори ми прокурорът.

Прокуратурата разгласява два телефонни диалога сред мен и Васил Божков, без да има законово право.Извади обаче единствено тази част, която и вършеше работа за избрани внушения. Истината е, че диалозите бяха във връзка поискано от Фрог нюз изявление и започваха с уточнението, че съм наясно, че диалогът се записва от съответните служби.

Един от прокурорите в неофициален диалог ме помоли да му надпиша една от книгите ми, тъй като подкрепял моите тези и рецензии към властта – изпълнителна и тази на основния прокурор. Негов сътрудник всякога сочи с пръст нагоре и изяснява, че поръчката против мен идва от най-високо място.

Слушам с каква неустрашимост зам.-главният прокурор Даниела Машева, шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова и някои членове на Висш съдебен съвет пазят Гешев и се запитвам: тези хора имат ли разбиране какво е да си поръчан и години наред да те „ готвят “ и размазват? Дават ли си сметка, какво значи да те упрекват за неизвършени неща? А може би вземат участие?...

Не желая състрадание, нито се изживявам като жертва. Свикнах с делата, с униженията, с помията, изливана в медии от кочината на задкулисието. Знам, а и вие би трябвало да знаете: и сега немалка част от медиите, включително огромни малките екрани, са благосъстоятелност на Борисов и Пеевски, посредством сложени лица и скрити сделки.

Договорките за закъснение на радикалните промени в правораздавателната система и на първо място в прокуратурата е загърбване на публичния интерес. Преговорите с Движение за права и свободи са легитимиране на Пеевски, Доган и Гешев като техен артикул, в съучастничество с Борисов.

И аз би трябвало да приема покорно, че Гешев е недостижим, Пеевски е недостижим, а Борисов е още в играта заради някакви сметки?

Няма да стане.

Теорията на Макс Вебер за компромиса не оправдава измяната.

Протестите желаеха отстраняването на Борисов, Гешев и Пеевски-Доган, на модела #Кой. Не го забравяйте.

Срещу това ще се боря. И в случай че ви звучи доста персонално – да, персонално е. И не съм самичък, да знаете.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР