Всеки един от нас, живеейки в интернет трябва да носи

...
Всеки един от нас, живеейки в интернет трябва да носи
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Вероятно ще се появи и комерсиална версия на „Фейсбук”

Всеки един от нас, живеейки в интернет би трябвало да носи отговорност за дейностите си, както в действителния живот. Това съобщи специалистът по киберсигурност Ясен Танев пред БТВ.

Според него след невижданото чуване на Марк Зукърбърг в американския Конгрес евентуално ще се появи и комерсиална версия на „ Фейсбук”, която ще се заплаща или с пари или с извличане на криптовалути от компютрите на потребителите.

„ Бизнес моделът на „ Фейсбук” е подобен, че имат средата, хората, ползите им, знаят кой от какво се интересува и дават достъп на рекламодателите до своята публика. Това е типичен медиен метод, само че с доста деликатно таргетиране”, акцентира специалистът.

Танев означи, че за първи път сенаторите се показали Европа като добър образец поради новия правилник за отбрана на персоналните данни, с който фирмите ще бъдат задължени да споделят какво съхраняват, за какво го съхраняват, докога го съхраняват, с кого го споделят и по какъв начин потребителите могат да изтрият всичките си данни или да смъкват аварийно копие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР