Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката.

...
Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката.
Коментари Харесай

Плевнелиев: Румен Радев е популист, това е вредно за България

„ Всеки един министър би трябвало да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в държавното управление е екипна игра. За мен е доста значимо новият районен министър да влезе мигновено и да ревизира кой е проектантът на този сериозен сектор. Да се види спазен ли е планът, изработен ли е ремонтът както би трябвало. Да се глобяват всички по веригата ”.

Това разяснява в „ Събуди се ” Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017), във връзка министерските оставки поради тежката злополука край Своге, която взе жертви.

Според него, в случай че се окаже, че става въпрос за механически проблем, новият министър би трябвало фрапантно да промени договорите за строителство оттук насетне и да има доста по-големи санкции.

„ Задачата на министъра оттук насетне е също по този начин да огледа освен към Своге. Най-вероятно има още стотици такива сериозни сектори от националната пътна мрежа. Точно там би трябвало да се концентрират дейностите и да се създадат нови планове, в случай че се постанова ”, на мнение е Плевнелиев.

„ По мое време констатирахме, че самостоятелен надзор от страна на Пътната организация върху протичащото се по българските пътища няма. Ние започнахме да построяваме това от нулата ”, добави президентът.

Той разяснява и забавеното сключване на указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Диалогът сред институциите са в основата на демокрацията. За страдание президентът Румен Радев е един водач на опозицията, в сравнение с същински президент. Той е президент популист и се бори за националната обич непременно. Неговата тактика е добра за него, само че е нездравословна за България ”, на мнение е Росен Плевнелиев.

„ Радев се бори за националната обич и това е популистко. Той си е направил добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е доста дребен. Следователно едни други 85% от обществото не утвърждават дейностите на националните избраници. Радев груми Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди ”, сподели още Плевнелиев.

„ За мен не са загадка зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно доста съществено опълчване с Кремъл във връзка с два стратегически плана, които са от геостратегическа значимост за Русия. Ще има доста сериозен конфликт в България по тази тематика. Единият е упоритостта на държавното управление да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се тормозя, че президентът ще направи всичко допустимо да се опълчи на този значим ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи ”, разяснява Росен Плевнелиев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР