Всеки един дом изглежда по-добре, ако в него има цветя.

...
Всеки един дом изглежда по-добре, ако в него има цветя.
Коментари Харесай

7 опасни цветя в дома ни, които ни разболяват

Всеки един дом наподобява по-добре, в случай че в него има цветя. Тези растения като се изключи че внасят хубост в жилището, се грижат и за равновесието сред О2 и въглероден диоксид. Трябва да се знае обаче, че не всички цветя са потребни.

Има доказателства, че и най-красивото и почтено стайно цвете може да носи в себе си доста закани за живота на децата и възрастните. Понякога най-популярните стайни растения за наличие в листата, стъблата и цветовете им на отровни и нездравословни субстанции.

Предлагаме ви лист с някои цветя, които са рискови и по-добре да останат отвън къщата ви:

Филодендрон монстера

Кливия

Адениум - пустинна роза

Азалия

Бровалия

Хортензия

Глориоза

Дори и обичания от доста домакини фикус, се отнася също към отровните растения

Сокът от растението адениум може да аргументи съществено отравяне, в случай че попадне върху устната лигавица.

Към това семейство спада и олеандърът (зокум), желано у нас за развъждане цвете поради красивите му цветове и листа. Ако се отглежда в затворено помещение, цветовете му могат да провокират главоболие. Семената и сокът му са мощно отровни, по тази причина безусловно ползвайте ръкавици, когато се грижите за него, а децата и животните дръжте надалече.

Глориозата също е доста красиво цвете, само че визира бъбреците, което води до загуба на коса. Сокът на дифенбахията може да докара до задушаване. Сокът на фикуса е също толкоз рисков – може да провокира отоци по кожата и алергични реакции. Сокът на кливията провокира повръщане. Това растение притегля изключително децата, по тази причина е доста рисково да го отглеждате в жилището си./Zdrave.to.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР