Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора,

...
Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора,
Коментари Харесай

Интересна идея за пътуване? Опитайте Стара Загора!

Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора, прочут още като Градът на поетите, липите и вършиме улици. Стара Загора се намира в центъра на България (или както локалните старозагорци се майтапят - на Вселената) и предлага много забавни туристически обекти, с които може да очарова. Градът е чудесна дестинация за уикенда и си коства да обмислите посещаване там, изключително в случай че топлите дни продължат и след Нова година. Докато сте там, не забравяйте да си поръчате от някъде по този начин известното локално мезе - свински уши на скара. Нека забележим какво си коства да бъде забелязано. 
Голямото улеснение на Стара Загора е, че множеството туристически обекти са ситуирани в централната част на града и са на пешеходно разстояние едни от други. Можете да паркирате колата и да ги обиколите. Задължително започваме с локалния исторически музей, който е ситуиран на три етажа и има неповторима експозиция с артефакти от най-дълбока античност. Безспорно най-интересни са експонатите от римско време, когато Стара Загора е носила името Августа Траяна. Приземният етаж на музея е антична римска улица, която е едната от двете основни улици на античния римски град, който е бил на мястото на актуалната Стара Загора. Ще имате удоволствието да вървите по камъни на близо 2000 години и да видите чудесни римски мозайки. 
 Община Стара Загора сътвори указател на дърветата в града Община Стара Загора сътвори указател на дърветата в града
Община Стара Загора може да бъде дадена за образец като една от дребното локални институции, които са основали цифров указател на дървес...
Срещу историческия музей е ситуирана и градската художествена изложба. Тя се обитава в старите градски хали, постройка, която е монумент на културата и е издигната през 30-те години на предишния век. Изложените произведения са извънредно забавни, като малко прочут факт е, че Стара Загора може да бъде наименуван и градът на художниците, защото от там има повече художници в сравнение с поети. Следващата спирка в разходката е античният конгрес на Августа Траяна и основната пазарска улица на античния римски град. Те са тъкмо до музея и художествената изложба, а към тях още се намират постройката на районната библиотека (там е музей " Литературна Стара Загора " ), трагичният спектакъл и операта. 
Леко настрана е ситуиран известният музей на религиите, който се обитава в остаряла джамия от турско време. Музеят на религиите е като кукла матрьошка от религиозни храмове - при разкопките на джамията е открита раннохристиянска черква, а в църквата - тракийско светилище. Стенописите са възобновени и са доста красиви, а историите, които са свързани с мястото са в действителност неповторими. 
Други обекти, които са пръснати в страни, само че са също измежду наложителните за посещаване са мемориалният комплекс " Бранителите на Стара Загора ", музей " Неолитни жилища ", в който са най-добре непокътнатите неолитни жилища в Европа, както и къща-музей " Гео Милев ". Градът има страховит сексапил и може да омагьоса всеки, а най-хубавото е, че мекият климат го прави съвършен за посещаване когато и да е на годината. 
Заглавна фотография: къща-музей " Гео Милев "
 Особености на най-популярните туристически дестинации в Европа (ЧАСТ II,ВИДЕО) Особености на най-популярните туристически дестинации в Европа (ЧАСТ II,ВИДЕО)
Европейските градове, всяка година канят туристи да видят хубостта им със личните си очи. Ето няколко известни места, които всеки...

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР