Всеки е чувал народната песен Йовано, Йованке, в която се

...
Всеки е чувал народната песен Йовано, Йованке, в която се
Коментари Харесай

Зорница Иларионова и Стойчо Стоянов представят Йовано, Йованке

Всеки е чувал националната ария " Йовано, Йованке ", в която се споделя за невъзможната обич на момче и момиче. Но надали множеството хора могат да си я показват с акустично класическо звучене. Само с китара и цигулка.
Златното момиче на цигулката, както я назовават, Зорница Иларионова и китаристът Стойчо Стоянов са решили да потвърдят, че комбинацията сред фолклор и класическо звучене може да се получи добре. Идеята е на Стойчо Стоянов, който основава аранжимента на песента с желанието да вдъхне нов живот на българските песенни обичаи. Той избира да предложения цигуларката Зорница Иларионова за продукцията и посредством нейната дълбочина, сензитивност, съвършен звук да ни опишат любовната история в песента " Йовано, Йованке ", научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен управител.
Режисьор и оператор на видеото е Михаил Янакиев. Монтажът и постпродукцията са на Михаил Янакиев и Стойчо Стоянов, а продуцент на видеоклипа е разрастващата се музикална школа XS Artists music school, чийто създател е Стойчо Стоянов.
Зорница Иларионова можем да гледаме онлайн на 29 юни от 19 ч. в зала " България " дружно с Плевенската филхармония под палката на маестро Йордан Камджалов. В събитието от програмата на 53-тия МФ " Софийски музикални седмици " ще звучат Концерт за цигулка и оркестър от Брамс и сюитата " Жар птица " от Стравински.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР