Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен

...
Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен
Коментари Харесай

Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен резултат

Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с позитивен резултат. Това демонстрират данните от изследвалите се за лаймска болест пациенти през месеците април, май и юни т. година в една от огромните лаборатории в София и в страната. 
Направените кръвни проби в този интервал са 3451 като при 343 от тях резултатът е позитивен. За същия интервал на предходната година за лаймска болест са се изследвали 2596 души като позитивен резултат е открит при 555 от тестванията.
" Тази година се регистрира сериозен растеж при проучването на пациентите за лаймска болест, тъй като българите стават все по-отговорни и деликатни към здравето си. Тенденцията се следи с особена мощ след пандемията от Covid - 19 ", съобщи доцент доктор Росен Михайлов.
Лаймската болест е една от най-често излъчените с кърлежи инфекции в България, а лекуването се дефинира от стадия на заболяването. 
Установено е, че над 30% от кърлежите носят болест като причина за това е главно бактерията Borrelia burgdorferi. Тя се предава единствено и само посредством захапване от кърлеж. Ако намерите кърлеж по себе си или по домашния ви любим, е доста значимо откакто бъде изваден, да бъде и проучен, поучават експертите.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР