Всеки ден всички институции в България полагаме усилия да освободим

...
Всеки ден всички институции в България полагаме усилия да освободим
Коментари Харесай

Главчев: Всеки ден всички институции полагаме усилия да освободим българските моряци в Йемен

Всеки ден всички институции в България поставяме старания да освободим българските моряци, само че обстановката е извънредно характерна и деликатна, това съобщи пред медиите министър председателят Димитър Главчев от Брюксел след Срещата на върха.

Българските моряци, които са част от екипажа на " Galaxy Leader ", са в плен на йеменските хути от ноември предходната година. На 7 октомври 2023 година " Хамас " атакува Израел, с което бе сложено началото на разрастващия се спор в Близкия изток и до ден сегашен.

В интервала 16-18 октомври министър-председателят е в Брюксел и взе участие в Срещата на върха сред Европейския съюз (ЕС) и Съвета за съдействие в Персийския залив и в постоянното съвещание на Европейския съвет.

" На срещата акцентът освен за България, само че и като цяло, е повишение на сигурността и повишение на връзките, което да докара до задълбочаване на икономическите и комерсиалните развития, само че най-много деескалация на напрежението в Близкия изток ", сподели Главчев и посочи, че навръх този конгрес не е уместно да се повдига въпросът за моряците, защото тематиките са разнообразни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР