Всеки ден, всеки който е от двете страни на процеса,

...
Всеки ден, всеки който е от двете страни на процеса,
Коментари Харесай

Аталай: Няма как да получим по-големи количества азерски газ

" Всеки ден, всеки който е от двете страни на процеса, вади по някоя маймунка на напред във времето. По последното предложение на " Газпром " енергийните първични материали да се заплащат в рубли - договорът има клаузи, които би трябвало и двете страни да съблюдават. Там на никое място няма конвенция да се заплаща с рубли. Това е игра на нерви. А главното, което е нужно да търсим, е салдото - с цел да получава България нужното количество първични материали от газ и нефт ".

Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в студиото на " Денят ON AIR ".

Решението той вижда в договаряния на умело равнище.

" Тъй като стоката се предава от съветската страна, могат да слагат такива условия. Но договорите се подписват от двете страни, би трябвало да се договаря, до момента в който се стигне до излаз. Санкциите, които се постановат, изискват всички европейски водачи да влязат в час. А това, което е належащо, е съществени първи крачки за диверсификацията ", съобщи Аталай пред Bulgaria ON AIR.

Според него не е допустимо да се откажем внезапно от съветските доставки.

" Всичко изисква време, спомагателни преговори на количества, път за различни доставки. Управляващите би трябвало да подходят със познание, освен с страсти ", добави националният представител.

Той е безапелационен, че по-големи количества азерски газ няма по какъв начин да получим. И търси решението другаде - в понижаване на потреблението.

" Трябва да понижим количеството сила, които употребява България от нефт и газ. Това може да стане с възстановяване на енергийната успеваемост. Тогава вместо 3,6 милиарда кубика газ, да употребяваме 3 милиарда да вземем за пример ", разяснява Аталай.

Депутатът е уверен, че след отпадането на мораториума е неизбежно да има нарастване на цените на топлото.

" И вълкът утолен, и агнето цяло - не съм виждал такова нещо. След отпадането на мораториума, с спомагателните количества от АЕЦ " Козлодуй " може да се резервира цената на електрическата енергия за битовите консуматори. Даже и да се понижи с 5%. Но няма по какъв начин да не се увеличи цената на газа, когато на международния пазар е скочила до 5 пъти ", предвижда националният представител.

Движение за права и свободи още не е взело решение кой от двамата номинирани за шеф на Българска народна банка ще поддържа, стана ясно от думите на депутата.

" Ние не познаваме нито Каримански като специалист, нито Гюров. Гуверньорът на една страна е лицето пред международните банкови системи. Не можем да сложим там човек, който не е прочут в банковите среди, би трябвало да има престиж и в интернационалните институции ", безапелационен беше Аталай.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР