Всеки ден в YouTube се качват стотици хиляди и дори

...
Всеки ден в YouTube се качват стотици хиляди и дори
Коментари Харесай

Изкуствен интелект избира клиповете в YouTube

Всеки ден в YouTube се качват стотици хиляди и даже милиони нови клипове. Невъзможно е за елементарния консуматор даже да прегледа заглавията на минимална част от тези нови видео материали. Затова YouTube му оказва помощ посредством изкуствен интелект, който сортира какви клипове да покаже и предложи, оповестява онлайн изданието CNET.

YouTube приготвя платена музикална услуга

Amazon работи по "убиец " на YouTube

През повече от 70% от времето, през което човек гледа клипове в YouTube, те са предложени точно от изкуствения разсъдък. Това споделя основният продуктов шеф на видео портала Нийл Мохан по време на полемика, част от международното ревю CES 2018 в Лас Вегас.

Влогър-милионер поруга мъртвец и разгневи интернет

Момиче простреля приятеля си онлайн в „ Ютюб “

Потребителите, които гледат клипове на телефона си, също прекарват доста време. Средната сесия гледане на видео на мобилен телефон е над 60 минути, споделя Моан. "Това се дължи на нашите логаритми за препоръчване, които ви демонстрират клипове ", споделя той.

"През последните няколко години поставяме доста старания върху машинното образование и изкуствения разсъдък, с цел да научим какво нашите консуматори харесват да гледат и да записват. Нашата работа е да им дадем непрекъснат поток, съвсем персонализиран канал ", споделя още Мохан.

Стряскащи анимации стигат до децата посредством YouTube

Задържането на потребителите оптимално дълго време в YouTube е значимо за видео портала. Колкото повече видео гледат хората, толкоз повече реклами виждат и надлежно, толкоз по-големи са приходите. Затова логаритмите за препоръчване на още клипове за гледане, са основен инструмент в опита на YouTube да задържа вниманието на хората оптимално дълго време. Особено на фона на възходящата конкуренция на Фейсбук, като обществената мрежа последователно също усилва онлайн видео услугите си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР