Всеки ден в мрежата се появяват стотици различни видеоклипове с

...
Всеки ден в мрежата се появяват стотици различни видеоклипове с
Коментари Харесай

С глава на коза и три крака. Какво е това? ВИДЕО

Всеки ден в мрежата се появяват стотици разнообразни видеоклипове с животни - някои от тях са сладки, други красиви, само че от време на време има и такива, които са объркващи. Точно такова е видеото на мравояда, който, наподобява, има две глави и три лапи.

На фрагментите се вижда по какъв начин муцуната на животното се движи по кората на дървото, наподобява, че мравоядът го души в търсене на храна. Това обаче не е всичко, видеото демонстрира и по какъв начин втората глава, бяла и космата, се движи след първата глава.

Потребителите в мрежата се съгласиха с едно - видеото е объркващо. Известно е, че видеото в началото е снимано в зоопарка Франклин Парк в Бостън, Масачузетс. Видеото незабавно се популяризира в мрежата - общо към този момент е гледано повече от 26 милиона пъти, пише Daily Mail.

Took me a minute..????
— Buitengebieden (@buitengebieden)

Някои от потребителите считат, че мравоядът има две глави и три крайници, други допускат, че това е двуглаво създание с " глава на мравояд и коза ", а трети са забелязали оптична заблуда във видеото.

Изследователите се включиха непринудено да хвърлят светлина върху мистериозното " двуглаво " създание. Всъщност това, което потребителите смятаха за втора глава, сходна на коза, в действителност е маскирана предмишница на мравояда.

Любопитното е, че за разлика от сиво-кафявото тяло на животното, краката му остават бели и пухкави с черни линии към тях. В резултат на това лапите на мравоядите наподобяват като втора зурла с нос и очи.

Изследователите означават, че тази интелигентна акомодация се е развила при мравоядите освен с цел да плаши хищниците, само че и интензивно се употребява от животните за камуфлаж. Козината също по този начин покрива гигантските нокти на мравояда, които животните употребяват, с цел да разрушават отворени мравуняци, защото зъбите им изцяло липсват.

Имайте поради, че гигантските мравояди водят доста усамотен метод на живот, а женските раждат поколение единствено един път годишно - незабавно щом дребните пораснат и станат възрастни, те напущат майките си. Това се случва към двегодишна възраст. До този миг женските мравояди не се разделят с дребните и ги носят на гърба си.

Между другото, любопитен е и фактът, че линията на гърба на дребното постоянно съответствува с линиите на майката. Учените допускат, че това е належащо, с цел да се предпазят дребните - поради цвета те съвсем не се виждат на гърба на майките си.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР