Всеки ден ставаме свидетели на това колко вредна е злоупотребата

...
Всеки ден ставаме свидетели на това колко вредна е злоупотребата
Коментари Харесай

7 храни, които нанасят огромни щети, когато се смесват с алкохол

Всеки ден ставаме очевидци на това какъв брой нездравословна е злоупотребата с алкохол. Но, каквото и да приказваме – хората не престават, и ще не престават, да го използват. Всички ние пием алкохол: някой няколко пъти в годината, някой няколко пъти седмично. Малко хора обаче знаят, че честата приложимост на алкохол не е толкова нездравословна за здравето, колкото в случай че закусваме погрешно. Темата за злоупотребата със спиртни питиета е безкрайна. Някои експерти споделят да не се използват изобщо, други са на мнение, че честата приложимост в минимални количества не вреди. Робин Чуткан е прочут гастроентеролог, създател на доста публикации, оповестени в известни медицински издания и няколко бестсейлъра. Тя не стопира да акцентира, че постоянната и неразумна приложимост на алкохол е нездравословна освен за черния дроб и жлъчката, само че и за целия организъм. И въпреки всичко, в случай че ни се постанова да употребим алкохол, Робин Чуткан дава някои потребни препоръки за това с какви храни би трябвало да се комбинират питиетата. И в случай че виното и бирата към момента са разбираеми за всеки с какво да се съчетаят, то с по-силните питиета нещата са по-сложни. Може би ще бъдете сюрпризирани, само че измежду храните, които Робин Чуткан не предлага да се комбинират с алкохол, има доста такива, с които сме привикнали да го сервираме. И по този начин – по какъв начин вярно да комбинираме алкохол и храна, тъй че да не вредим на здравето си?
1. Сладкиши
Тортите и сладкишите са врагове на мощния алкохол. На първо място, тялото ще се втурне да разгражда мазнините, които са в сладкишите, защото за него глюкозата е по-важна. А алкохола – по-късно. В резултат, освобождението на инсулин в кръвта провокира бърза интоксикация и тежък махмурлук, защото тялото е съумяло да се токсини с токсините от алкохол.
2. Шоколад
Както се споделя в един анекдот: „ Бонбоните бяха непотребни “. В нашето общество е редно да се черпи с коняк и кутия шоколадови бонбони. Но шоколадът в композиция с алкохола мощно визира панкреаса. Алкохолът визира панкреаса, причинявайки кратковременни конвулсии. И шоколадът би могъл да блокира някои канали, заради което поражда инфектиране и от време на време панкреатит.
3. Пресни домати
Не забравяйте: мощните питиета с домати не се комбинират, изключително с водка. Затова не се изненадвайте, в случай че в средата на празника стомахът ви е издут, защото въздействието на органичните киселини на доматите върху стените на стомашната лигавица се усилва трагично, след комбинацията с алкохол.
4. Мазно пържено месо
В допълнение към обстоятелството, че мазната пържена храна по този начин и по този начин негативно се отразява на черния дроб и панкреаса, няма потребност към нея да се прибавя и алкохол. Нищо чудно след няколко тежки запивки с пържоли, сланинка и нещо друго мазно, да се окажете пациент на локалната клиника, заради проблеми с черния дроб.
5. Пикантни храни
Робин Чуткан ще разочарова ценителите на мексиканската кухня: пикантните храни единствено ускоряват действието на алкохола. Така че текила или водка в композиция с нещо люто освен ще предизвика бърза интоксикация, само че може да обезпечи и изгаряне на стомаха или хранопровода.
6. Мариновани краставици
Това в действителност е необикновено. Често се случва погрешно приготвените туршии в допълнение да натоварват бъбреците и черния дроб, които едвам се оправят с поетия алкохол.
7. Грозде, пъпеш, любеница
Плодовете се комбинират идеално с алкохол до 30 градуса. Поради това те постоянно се сервират с вино. Пъпеш и любеница със мощен алкохол – същинска отрова за червата. Тези артикули стартират да ферментират непосредствено в него под въздействие на алкохола. Не се отчайвайте! Според Робин Чуткан има задоволително храни, които вървят добре с алкохол. Ето кои са те: салата от кисело зеле, варени картофи. Добър абсорбент на алкохола е и вареното месо. Морските блага като цяло са отлични.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР