Всеки ден разбирам от ПП-ДБ, че трябва да мълчим. В

...
Всеки ден разбирам от ПП-ДБ, че трябва да мълчим. В
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ: Всички ресурсни министерства са на ПП, а корупция има там, където има ресурси

" Всеки ден запознат съм ПП-ДБ, че би трябвало да мълчим. В изявленията им виждам откровени лъжи. Опити да си основават ребрандиране на имиджа, който имаха ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на Николай Денков. По-рано през днешния ден министър председателят сподели, че когато се е съставял този кабинет, са обсъждани вероятните лица за Министерски съвет. Част от хората, които са министри и зам.-министри в този момент, са препоръчани от Габриел и ГЕРБ, сподели Денков. По думите му не дава отговор на истината изказванието, че ГЕРБ има единствено Мария Габриел в държавното управление. " Не е значимо дали котката е черна или бяла, а дали може да лови мишки. След ротацията ГЕРБ ще има същия брой министри ", сподели Денков.
 
" Литнахте " по студиата да обяснявате какъв брой сте готини, а надали не ГЕРБ ви пречи. Няма такова нещо ", съобщи Борисов. 
 
Борисов заприказва за " десетки хиляди левове рушвети " в Министерството на младежта и спорта, които, в случай че ГЕРБ ги нямало, щели да бъдат " стотици милиони ". След това сподели и за " рушвети за по 500-600 милиона " в Министерството на електронното ръководство, които " щели да бъдат милиарди ". 
 
" ГЕРБ дава отговор за Външно министерство. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши и последните 3 години са били ваши. А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там ", съобщи Борисов.
 
На въпрос чий е вътрешният министър Калин Стоянов, от който всички като че ли се отхвърлят, Борисов бе безапелационен: " Той е министър на България. Чий е министърът на електронното ръководство, или на спорта, където ги хванаха с маса пари? Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него. Преговаряше Кирил Петков. Той не се е съгласил да смени поголовно всичко, както е желал Петков и в този момент споделят, че той е на ГЕРБ. За сметка на Денков не смятам че министрите са партийни, че квоти ще би трябвало да извършват партийна заръка. Излъчи ли ги Народно събрание към този момент са министри на цяла България ", сподели водачът на ГЕРБ.
" Какво сме съгласували? Те предлагаха имена и ние се съгласявахме с тях. Те си назначаваха зам.-министри. На вътрешните работи имахме един зам.-министър и го уволниха ", съобщи Борисов.
 
Той се възмути от продължаващото гледище на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията. " Денков споделя, че му стесняваме опциите. Когато те питат за Северна Македония и ти се объркаш като пиле в кълчища и външният министър би трябвало да ти оправя нещата ", посочи Борисов вчерашния гаф на премиера Денков, когато не съумя да отговори на журналистически въпрос за СРМакедония и Габриел му се притече на помощ. 

Да си външен министър не значи да искаш да си приказваш с някого, би трябвало да заслужиш да желаят да си приказват с теб, посочи Борисов, наблягайки на интернационалната изолираност на Денков.
 
" Не знам дали Найо Тицин ги поучава, само че всеки ден разбирам, че би трябвало да мълчим, че би трябвало да оставим Денков и Габриел да създадат оценка на министрите. А в действителност те всеки ден са в студиата. Виждам в изявленията им откровени лъжи ", акцентира Борисов.
 
" Език мой, зложелател мой. Министрите на акад. Денков са 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки. С кое му преча на контактите. В дипломацията опитът има огромно значение ", попита ръководителят на ГЕРБ, визирайки вчерашното обвиняване на премиера Денков, че Борисов му пречел на контактите зад океана.
 
" Чий е министърът на електронното ръководство, а на спортното, където ги хванаха с пари? Вътрешният министър е на България. Аз не съм преговарял с него, преговарял е господин Петков. Доколкото разбирам не се е съгласил да смени всички поголовно, както е изискал господин Петков, по тази причина в този момент ни го пришиват ", отсече той.
" Много сте близки с Българска социалистическа партия. Ние с " Възраждане " в никакъв случай няма да създадем взаимно ръководство, както сте вие във Варна ", обърна се Борисов към PR-а на Политическа партия Найо Тицин.
 
Помолен да разяснява репликата на Кирил Петков, че " задкулисието към този момент седи на първия ред на Народното събрание " (където седи и самият той, бел. ред.), Борисов сподели: 
" Ами да - и аз, и той сме там. Няма към този момент задкулисие, няма църкви и манастири, всичко е тъкмо. Да, фактически - към този момент няма. Вчера през целия ден бяха, единствено че в различен кабинет - не при мен ".
 
Бойко Борисов отхвърли да посочи за чий кабинет става дума, само че добави, че сходни срещи са се водили и в " молове, сладкарници ", освен в " църкви и манастири ".
 
" Шушукате си непрестанно с Българска социалистическа партия. Заради тях не дадохте оръжие за Украйна. И през вчерашния ден тя  (Нинова) желае мен да ме изслушва, а не Кирил Петков, който е началник на комисията за Шенген ", приключи Борисов.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР