Всеки ден общуваме с различни хора. С някои повече, с

...
Всеки ден общуваме с различни хора. С някои повече, с
Коментари Харесай

5 знака, че сте обект на манипулация и как да промените това

Всеки ден поддържаме връзка с разнообразни хора. С някои повече, с други по-малко. Всеки от тях носи разнородни характерности като персона. Някъде там, в лицето на родственик, обичан човек, другар или сътрудник се крие манипулаторът. Често той работи по този начин, че ние се оплитаме в мрежата му и с години може да не осъзнаем, че сме обект на операциите му.
Какво подсказва, че вие може би се намирате в такава позиция?

Правят спор от най-малкото
Обичайно държание за манипулаторите е да бъдат благи и приятни при започване на взаимоотношенията, без значение от какъв темперамент са те, или откакто се е случила сериозна обстановка с тях. Такива персони доста добре са наясно, когато отсреща си имат човек, който се пробва да заобикаля споровете. Когато проявят експанзия, основат скандал от най-малкото това е с цел да може другата страна да се откаже от нещо несъмнено. Манипулаторите постоянно желаят да управляват, по тази причина е значимо да не забравяте да поставяте граници и да мислите на първо време за себе си.

Имате чувството, че не следвате вашите стремежи
Ако непрекъснато чувствате, че вършиме нещо принудително, единствено с цел да не се основават спорове с избран човек или група от хора, че действате против ползите си, с цел да угодите на всички, няма подозрение, че сте жертва на операция. В тази обстановка би трябвало да се опитате да надвиете страха от възможен спор или това, че може да бъдете отхвърлени. Ако другите ви ценят, ще се откри компромисен вид, който да е комфортен и за вас.

Трябва непрекъснато да потвърждавате нещо
Манипулативните хора ще ви накарат да се чувствате като че ли би трябвало непрекъснато да потвърждавате, че ги обичате, че ги почитате. Ако не извършите нещо съгласно техните стремежи, те няма да се поколебаят да ви изкарат неблагодарници. Уверете се, че вашите потребности и стремежи са също толкоз значими, колкото тези на вашия сътрудник, родственик или другар. Не позволявайте на салдото да бъде нарушен.

Не споделят непосредствено това, което желаят
Манипулаторите харесват да разиграват хората, за които считат, че могат да бъдат тяхна жертва. Склонни са да изкривяват казаното от вас, да ви „ поставят “ думи в устата, да ви лъжат. Смятат, че вие би трябвало да усетите какво желаят и несъмнено положителната връзка с тях е съвсем невъзможна. Въпреки това вие настоявайте за открита връзка и не позволявайте да ви вменят неща, които не сте казвали или обещавали.

Склонни са да преувеличава
Ако към момента не сте изцяло сигурни дали сте обект на операция от нечия страна, помислете за думите на този човек. Манипулаторът постоянно преувеличава, изключително в случай че става въпрос за ваша виновност или нещо, което не сте създали както би трябвало. Той постоянно е жертвата, която дава всичко за всеки, а не получава задоволително. Думите му постоянно целят да се почувствате отговорни, да съжалявате, даже когато не би трябвало.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР