Всеки ден на фронта загиват до сто украински войници, каза

...
Всеки ден на фронта загиват до сто украински войници, каза
Коментари Харесай

Губим до 100 войници дневно, призна украинският военен министър

Всеки ден на фронта умират до 100 украински бойци, сподели министърът на защитата на Украйна Олексий Резников, представен от съветската работа на Би Би Си.

" Ситуацията на фронта е комплицирана. Всеки ден губим до 100 наши бойци и до 500 биват ранявани. Кремъл продължава да оказва напън, буксува, среща мощна опозиция, понася големи загуби. Но към този момент тя има сили да напредва в избрани сектори от фронта ", написа той.

В понеделник украинският президент съобщи: " Вече загубихме прекалено много хора, с цел да отстъпим просто по този начин своята територия, а патовата обстановка " не е алтернатива " за Киев. Трябва да реализираме цялостна деокупация на цялата ни територия, настоя президентът.

Сложна остава обстановката в Северодонецк.Украинските сили към момента държат индустриалната зона и прилежащите региони в Северодонецк. Това заяви кметът на града Олександър Стрюк, представен от " Ройтерс ". Той разказа обстановката като  " сложна, само че управляема ".

Стюк уточни, че линиите на защитата се задържат макар интензивния артилерийски обстрел от страна на съветските сили. По негови думи обаче в момента е невероятно цивилните да се изтеглят от Северодонецк, а в града са останали към 10 хиляди души.

Проучване, извършено в края на май, демонстрира, че към 82% от украинците считат, че Украйна не би трябвало да отстъпва територии в рамките на спокойно съглашение с Русия.

По време на последните директни договаряния сред Русия и Украйна в Истанбул на 29 март се стигна до разискване на проект за спокойно съглашение, който предвиждаше също извънблоков безпристрастен статут на Украйна при непокътната опция за участие в Европейски Съюз. В него се предвиждаше споразумяване на статута на Крим и Донбас да стане на по-късен стадий.

Впоследствие този проект беше оставен настрани, а договарянията на практика стопираха, като и двете страни се упрекват взаимно за техния неуспех. Украинските управляващи неколкократно дадоха да се разбере, че не са склонни да водят договаряния, които плануват загуба на територии.

Според някогашния шеф на английския общоприет щаб лорд Ричард Данат обаче съветските войски няма да изоставен непринудено окупираните територии на Украйна, а украинският президент Володимир Зеленски ще би трябвало да одобри, че 10-15% от украинската територия ще остане под съветски надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР