Всеки ден милиони хора по света прелитат хиляди километри до

...
Всеки ден милиони хора по света прелитат хиляди километри до
Коментари Харесай

С кулинарни изкушения глезят в самолета

Всеки ден милиони хора по света прелитат хиляди километри до безчет точки на земното кълбо. През последните години самолетните компании по света вложиха в възстановяване на услугите си – в обезпечаване на разнообразни устройства за забавление на борда, в образуване на изненади по време на полет или в предложение на разнообразни забавни храни. От въздушен ресторант в самолета до кулинарни демонстрации – опитите с кетъринга на борда са доста и постоянно приятни.

Турските авиолинии, да вземем за пример, провеждат за пасажерите атрактивно кулинарно шоу. По време на полета “летящи началник готвачи ” подготвят ястия на място, трансформирайки самолета в небесен ресторант. Авиокомпанията предлага обичайната композиция от усети за другите полети. Менютата включват селекция от ордьоври, топли турски супи, както и ястия като шиш кебаб, манти или имамдаялдъ. Кулинарната разходка на борда завършва с турско кафе и достоверни десерти.
 В другите страни пътуващите могат да опитат най-емблематичните за района храни. В другите страни пътуващите могат да опитат най-емблематичните за района храни.
Подобна обичайната кулирнарна нишка можем да открием и в бизнес класата на British Airways, където кетърингът на борда неотдавна към този момент се заплаща в допълнение. По време на утринните полети, пасажерите до вътрешна или европейска дестинация могат да избират сред британска закуска или вегетарианска разновидност на ястието, която се сервира с топъл самун и кроасани. Обедното и вечерно меню включват панакота от грах, поднесена с билков крем, прясна сметана и сезонна салата с винегрет. Пътниците могат да изберат сред две топли ястия – паста или телешки бузи, приготвени на муден огън и гарнирани с картофен огретен и сирене чедър и дребни морковчета. За десерт самолетната компания предлага британски малинов и лимонен спондж, плодове и шоколади.

Националният авиопревозвач Bulgaria Air също залага на обичайна кухня в новото си кетъринг меню за бизнес класа, което е включено в цената на билета. Авиокомпанията предлага на борда емблематични за страната ни артикули и ястия като баница, кисело мляко и сирене. В същото време пасажерите могат да се любуват и на разнообразни типове свежи салати и изтънчени предястия като гъши пастет или ордьовър от локални меса, сирена и билки. Селекцията на съществени ястия се състои от пилешко гриловано филе върху императорски ориз и сос с печурки, филе от норвежка сьомга с печени картофи и гриловани зеленчучи, пилешки гърди, гарнирани с култивиран спанак, ориз басмати и сос със сирене Филаделфия или свински ноазети от бон филе, поднесени с императорски ориз, чери домати и сос с ретро горчица. Пасажерите могат да подслаждат пътуването си с домашно приготвено брауни с орехи и черен шоколад или чийз кейк с шоколадова бисквита и леден крем със семенца ванилия.

Телешки бузи хапват над Брюксел
Готвач от „ Мастър началник “ глези пътуващите до Индия
 Пътуващите към Индия хапват люти гозби. Пътуващите към Индия хапват люти гозби.
Безплатно е и менюто на различен огромен авиопревозвач – Lufthansa. То е формирано съгласно усетите в другите райони, докъдето се правят полетите. До Китай, да вземем за пример, пасажерите могат да се насладят на обичайни китайски ястия, а във въздуха над Япония на обичайни супи, салати и деликатеси, които се сервират в елегантни посуди в източен жанр. Летящите до Индия пък имат опцията да вкусят гозби на арбитър в индийското издание на “Мастър Шеф ”.

С обичаен акцент е и кетъринг менюто на Брюкселските авиолинии. За десерт се оферират ликьори с белгийски шоколад, плата от белгийски сирена и сладки. Топъл огретен от кестени, печено пилешко в сос от стриди, телешки бузи с виолетова горчица са част от ястията, включени в менюто.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР