Всеки ден ми звънят нови хора, които са пострадали. Много

...
Всеки ден ми звънят нови хора, които са пострадали. Много
Коментари Харесай

Адвокат за протестите срещу БФС: С мен се свързаха хора със спукани глави, момче с натрошена капачка

„ Всеки ден ми звънят нови хора, които са потърпевши. Много лица се свързаха с мен със спукани глави, момче с натрошена на сол капачка. Това не са нарушавания. Прокуратурата би трябвало да си прави работа, тъй като това са закононарушения “.

Това сподели в „ Тази заран “ Полина Велчева, юрист на част от потърпевшите при  безредиците на митинга против БФС.

Каква е версията на 29-годишния Стефан Шикеров, който е под домакински арест

По думите ѝ въпросното момче със счупена капачка е почнало да се отдръпва от митинга, когато е пуснато водното оръдие. Към него обаче са се доближили 5-6 служители на реда, които са го били.

По думите на юрист Велчева доста от потърпевшите даже не са били арестувани. 

 Протест на футболни агитки против БФС Снимка: БГНЕС

„ Полицаите може да задържат лице, за което има данни, че е направило нарушаване или закононарушение. В случая видяхме фрагменти и разкази, че има правосъдие от самите полицейски чиновници. Те бият и си не престават по пътя “, сподели Велчева. 

Народът е измислил един израз – гарван гарваново око не вади, разяснява Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи

След митингите Велчева описа в „ Тази заран “ и за 19-годишно момиче, станало жертва на полицейско принуждение. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев обаче съобщи, че по момичето н е имало и драскотина.

Снимка: БГНЕС

„ По момичето няма надрасквания, тя е бита. Има здравна документи от деня на задържането. Когато е арестувана, не е заведена непосредствено в болница, а в Първо районно управление (на МВР). Бях там и настоявах да бъде прегледана. Тя беше откарана в болница, след което беше върната в районното. Когато беше освободена, неотложно отиде в Съдебна медицина и си изкара здравното “, уточни Полина Велчева.

Един я е държал за косата, до момента в който различен я удря в корема, описа тя

По думите ѝ пострадванията са разказани в детайли и са показани в прокуратурата. Води се следствие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР