Всеки ден, малката мравка пристигала рано на работното си място

...
Всеки ден, малката мравка пристигала рано на работното си място
Коментари Харесай

Притча: Как стоят нещата на работа?

Всеки ден, дребната мравка дошла рано на работното си място и започвала да работи. Произвеждала и била удовлетворена. Шефът – Лъвът – обаче се учудил, че мравката работи без контрол.

- Ако тя създава толкоз без контрол, не би ли могла да създава повече, в случай че е под нечий контрол? – замислил се той.
Така той наел една Хлебарка, която имала огромен опит като надзирател и изготвяла чудесни отчети. Първото решение на Хлебарката било да вкара надзор на достъпа за Мравката. След това на Хлебарката ѝ била нужна секретарка, с цел да ѝ оказва помощ с правенето на отчетите и по този начин тя наела един Паяк, който с изключение на с архивите, се занимавал и с контрола на телефонните диалози. Лъвът бил удивен от отчетите на Хлебарката и я помолил и за графики на производството и разбор на трендовете, с цел да ги показа на срещи, особено проведени за тази цел. За тази цел на Хлебарката ѝ купили компютър, лазерен принтер и даже наели една Муха, която да управлява отдел информатика. Мравката, до неотдавна продуктивна и радостна, станала обезверена от толкоз хартии и срещи, които отнемали цялото време!
Лъвът стигнал до умозаключение, че е пристигнал моментът да се сътвори служба отговорник за бранша, където работела Мравката. Постът бил поверен на един Щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си. Новият отговорник, Щурецът, също имал потребност от компютър и асистентка (която взел от предната си служба), с цел да му оказва помощ да приготвя стратегическия проект за усъвършенстване на работата и да управлява бюджета за бранша, където работи Мравката, която на този стадий към този момент не се забавлявала и с всеки минал ден се ядосвала от ден на ден. По същото време Щурецът убедил Лъва за безспорната нужда от изследване на средата. След като проучил работната натовареност, Лъвът забелязал, че секторът на Мравката не произвеждал толкоз, колкото преди. Той наел един Бухал – прочут съветник – да реализира одит и да предложи решения. Бухалът изкарал три месеца в офисите и направил голям отчет, в няколко тома, със заключението:

„ Има доста личен състав в това дружество. "
Познайте кого първо уволнил Лъвът?
Мравката, естествено, тъй като тя „ демонстрира липса на мотивация и конфликтно държание “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР