Всеки ден има стотици полети до летища в Йордания и

...
Всеки ден има стотици полети до летища в Йордания и
Коментари Харесай

За тези, които се отказват от пътуването си в Йордания или Египет...

" Всеки ден има стотици полети до летища в Йордания и Египет, от цяла Западна Европа не престават да пътуват туристи. Индексът на Ситуационния център на Министерство на външните работи играе доста неприятна роля - всява суматоха, а не се дават ясни аргументи за издаване на подобен показател. Предупреждение " просто не ходете " е голословно и води до неприятни правно-икономически последици. Предупреждението има единствено целесъобразен темперамент и не може да бъде причина за анулирането на едно пътешестване ", обясни Димитър Балтов от Обединение " Бъдеще в туризма " за Bulgaria ON AIR.

 

Стига се до следната обстановка: клиентите се паникьосват и част от тях желаят да анулират пътуванията си, само че по контракт дължат наказателна клауза. За пътувания, които са напълно скоро, неустойките са съвсем 100%. А промяната на една дестинация с друга, когато е по избор на туристите, които се отхвърлят от пътешестване до Египет или Йордания, зависи самостоятелно от всеки туроператор.

 

Хотелите в Йордания и Египет споделят, че при тях всичко е обикновено и има туристи. Същото настояват и самолетните компании. Така туроператорите не могат да си вземат парите противоположна, надлежно няма по какъв начин да ги върнат на туристите, стана ясно още от думите на Балтов в  " България заран ".

 

Според него няма справедлива причина за отсрочване на пътуванията, защото всичко се случва по напълно естествен метод. И двете страни доста разчитат на туризма за обезпечаване на издръжка и оферират всички старания да няма разстройства на туристическите услуги, посочи събеседникът.

 

" Апелът ни към Министерство на външните работи е предизвестието да касае избран район, тъй като и двете страни никак не са дребни. И да има по-голям смисъл. В момента не реализират никакъв резултат, тъй като екскурзиите се реализират. Местата на посещаване не са покрай пограничните региони. 100% гаранция никой не може да даде за нищо, само че това е използвано за екскурзия докъдето и да било ", акцентира Балтов.

 

Днес следва среща в Министерството на туризма, а по думите на Балтов министърът на туризма към момента не е направил изявление по въпроса, макар че би трябвало да застане до тях. Реакцията на институциите би трябвало да бъде координирана с тази на туроператорите, уверен е представителят на Обединение " Бъдеще в туризма ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР